Π. Καμμένος: Γίνεται επίθεση στη δημόσια υγεία

Για επίθεση στη δημόσια Υγεία έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι προωθεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιωτών.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια, ενώ στην Ελλάδα έχουμε μείωση του μέσου όρου ζωής κατά δυόμιση χρόνια.

«Γιατροί, οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ και φοβούμαι πολύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνουν τις επόμενες ημέρες, οδηγούνται προς αφανισμό», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να προσθέσει ότι «την ίδια στιγμή 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη».

«Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει στην ερημοποίηση των νησιών», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος και κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ «που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εκβιασμό, να μην δεχθούν να υπογράψουν αυτό που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση».

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει, δεν έχει παρά να φέρει Πρόταση Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Με εκβιαστική Πράξη – εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να ωφελήσει ιδιωτικά συμφέροντα – θα μας βρει απέναντί της, αλλά θα βρει απέναντί της και τους γιατρούς. Θα είμαστε δίπλα τους, όχι για να εξυπηρετήσουμε συντεχνιακά τα συμφέροντά τους, αλλά για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα