Ρωσία: Συνελήφθη ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι

Υπό κράτηση τέθηκε την Κυριακή ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος ηγέτης, Αλεξέι Ναβάλνι, λίγη ώρα αφότου προσήλθε σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην Τβερσκάγια. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας», έγραψε ο ίδιος στο Twitter ενώ πολλές χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν σε όλη τη Ρωσία κατά του προέδρου Πούτιν. Στη Μόσχα, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι συμμετέχουν σήμερα στην πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας κατά των αρχών, καλώντας τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι εκλογές νοθείας.

«Κλέφτες! Έχετε πέντε λεπτά για να φύγετε!», φώναξε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις εικόνες που η ομάδα του αναμετέδωσε απ’ ευθείας στο YouTube. «Αυτό είναι, φθάνουν, είναι ήδη εδώ», είπε στη συνέχεια δείχνοντας μια δεκαριά αστυνομικούς που ορμούσαν προς αυτόν για να τον θέσουν υπό κράτηση.

Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι οπαδοί του, ο Αλεξέι Ναβάλνι οδηγήθηκε δια της βίας σε μια κλούβα από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα