Ρώσοι ιερείς σε ελεύθερη πτώση (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά τα αλεξίπτωτα ναι. Οι κληρικοί του ρωσικού Πατριαρχείου βρήκαν τρόπο προκειμένου να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της γης, αφού εκπαιδεύονται ως αλεξιπτωτιστές και μεταφέρονται με αεροπλάνα προκειμένου να πηγαίνουν όπου τους καλούν.

Οι ιερείς της Ορθόδοξης ρωσικής Εκκλησίας που υπηρετούν στη στρατιωτική Διεύθυνση του ρωσικού στρατού, εκπαιδεύονται από έμπειρους καταδρομείς προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα στρατεύματα της Ρωσίας όπου και εάν υπηρετούν, αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο Δόγμα.

Μάλιστα, η πρωτοτυπία αυτή συνοδεύεται από ακόμα μία καινοτομία, καθώς όπως αναφέρεται, οι ιερείς έχουν μαζί τους και ειδικά σχεδιασμένους πτυσσόμενους ναούς οι οποίο χωρούν σε ένα κιβώτιο καθώς και εικόνες, ιερά σκεύη και όλα όσα χρειάζονται για να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία.

Στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, έχει στο δυναμικό της στρατιωτικούς-ιερείς οι οποίοι είναι αλεξιπτωτιστές και έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση καταδρομέων, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ανάγκες για να ακολουθηθεί το παράδειγμα των Ρώσων συναδέλφων τους.

Δείτε το βίντεο στο λινκ που ακολουθεί:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1zEWCZeOI6w

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα