Σέντρα μόνο αν αλλάξει η ΚΕΔ!

Στην Αθήνα και μάλιστα εσπευσμένα επιστρέφει η FIFA. Ο λόγος; Απλός! Οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων της Super League συμφώνησαν παρουσία του Σταύρου Κοντονή ότι δεν πρόκειται να κατέβουν στο πρωτάθλημα αν δεν γίνουν οι προβλεπόμενες και προαποφασισμένες αλλαγές στον Πίνακα Διαιτητών της ΚΕΔ κι αν δεν εφαρμοστεί το «ισπανικό μοντέλο» (τρεις αρχιδιαιτητές) που και αυτό συμφωνήθηκε προ εβδομάδων, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει η ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει πως τη Δευτέρα έρχεται εσπευσμένα η ελληνόφωνη αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA προκειμένου μέσα σε δύο 24ωρα να οριστούν οι τρεις αρχιδιαιτητές, να σχηματιστεί ένας – προσωρινός έστω – πίνακας διαιτητών και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές σαββατοκύριακο.

Εύκολο; Όχι βέβαια, καθώς ο χρόνος πιέζει και δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι η διοίκηση της ΕΠΟ θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το σχήμα με τους τρεις διαιτητές και να καταρτίσει τον πίνακα, έτσι όπως τον οραματίζονται οι περισσότερες ΠΑΕ. Το σίγουρο είναι ότι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Για να ξεκινήσει θα πρέπει η ΕΠΟ και οι υπό παραίτηση παράγοντες της, ως τελευταία πράξη τους, να στηρίξει την προσπάθεια δημιουργία της τριανδρίας των αρχιδιαιτητών και να ορίσει από την πλευρά της κάποιον που δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις. Αν όχι, τότε θα χαθεί μία ακόμη εβδομάδα και το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

«Δέχτηκα όλες τις ομάδες της Λίγκας για να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν. Το αίτημα τους είναι γνωστό. Να αρχίσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί με το θέμα των δικαστών. Συμμορφώθηκε και προς τις επιταγές του νόμου και προς τις υποδείξεις της FIFA. Συμφωνήσαμε με την Λίγκα να αποτανθούμε στην FIFA και να ζητήσουμε να γίνει η συνάντηση που με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ ματαιώθηκε. Όλοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του μήνα. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα το πρόβλημα παραμένει. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα