Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού

Στην τελική ευθεία , με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, αναμένεται να μπει σήμερα η δίκη για την δολοφονία του νεαρού μετανάστη από το Πακιστάν, ΣαχζάτΛουκμάν.

Στην περασμένη συνεδρίαση το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα Σάββατο , παρά τις αντιρρήσεις των συνηγόρων της υπόθεσης καθώς σήμερα είναι και η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των δικηγορικών εκλογών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή, Φίλιππα Κουτσάφτη, ώστε να καλέσει στη συνέχεια σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους,ΧρήστοΣτεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο.

Υπενθυμίζεται  ότι ο  27χρονος μετανάστης μαχαιρώθηκε θανάσιμα τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε να πιάσει δουλειά σε λαϊκή αγορά.

ΟΙ δύο ,επίσης νεαρής ηλικίας, δράστες, φέρεται να ενοχλήθηκαν   , όπως τότε είχαν πει, γιατί ο μετανάστης τους έκοψε το δρόμο με το… ποδήλατο του. Στη συνέχεια μίλησαν για συμπλοκή αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη στο Θύμα.O ιατροδικαστής, Φίλιππος Κουστάφτης, όμως που εξέτασε τη σορό υποστήριξε ότι από τα ευρήματα δεν τεκμηριώνεται ιατροδικαστικώς η συμπλοκή .

Πρόσφατα πάντως  και στους δύο δράστες της δολοφονίας αποδόθηκε και η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που τους εμπλέκει στη μεγάλη δικογραφία για τα «έργα και τις ημέρες»της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά η πολιτική αγωγή που εκπροσωπεί τους συγγενείς του θύματος επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικό κίνητρο.

Στη  δίκη παρίστανται οι γονείς του θύματος, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Πακιστάν για να ζητήσουν απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών για τη δολοφονία του παιδιού του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα