Σεμινάριο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας σε μεταβαλλόμενες οικονομίες

Την Τετάρτη ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David D. Pearce παρουσίασε την τελική συνάντηση του μαζικού ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος (MOOC) “Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies”. Αυτό ήταν το πρώτο MOOC με εκτενές Ελληνικό περιεχόμενο, διεθνείς καθώς και χιλιάδες συμμετοχές από Ελλάδα.

O καθηγητής Goldberg βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να συντονίσει το τελευταίο διεθνές πάνελ συζήτησης του μαθήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον μοναδικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Οι 21,000 εγγεγραμμένοι στο μάθημα διεθνώς μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την τελική αυτή συζήτηση ζωντανά μέσω διαδικτύου. Με 3,500 μαθητές, η Ελλάδα ήταν πρώτη από τις 183 χώρες που συμμετείχαν, ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ!

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα συνολικά συμπεράσματα του μαθήματος, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε μεταβαλλόμενες οικονομίες. Το κοινό της εκδήλωσης, στην πλειοψηφία του μαθητές που παρακολούθησαν το διαδικτυακό μάθημα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Καθηγητή Goldberg.

Το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και είχε θέμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε οικονομίες σε μετάβαση. Οι εγγεγραμμένοι από την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις με ελληνικούς υπότιτλους, καθώς και να εκτεθούν σε ελληνικό εκπαιδευτικό υλικό. Οι συντελεστές του μαθήματος πραγματοποίησαν 36 συνεντεύξεις με επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους κρατικών και ενδιάμεσων φορέων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθούν 9 θεματικά βίντεο, τα οποία να αποτυπώνουν την πραγματικότητα του ελληνικού οικοσυστήματος.

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία, της δημιουργίας συγκεκριμένου Ελληνικού περιεχομένου για ένα διεθνές μάθημα, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και τη Metavallon.

Επίσης, στο πλαίσιο του μαθήματος, διοργανώθηκαν τέσσερις συναντήσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες στο μάθημα είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους και να απευθύνουν ερωτήσεις στους προσκεκλημένους ομιλητές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα