Σεντόνι… στα καλάθια

Προφανώς το τεράστιο σεντόνι δείγμα κατατεθέν του Champions League που σκεπάζει τον κύκλο της μεσαίας γραμμής των ποδοσφαιρικών γηπέδων δεν… χωράει μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ωστόσο κάτι άλλο θα βρουν οι άνθρωποι της FIBA για να λανσάρουν το νέο τους προϊόν. Η επίσημη έναρξη της νέας διοργάνωσης του μπάσκετ δεν επισημοποιήθηκε ακόμη, αλλά αυτό θα συμβεί σε 40 μέρες!

Στις 21/3 στο Παρίσι το Basket Champions League θα θεσμοθετηθεί και εκείνη τη μέρα θα οριστικοποιηθούν οι πρώτες ημερομηνίες, αλλά και οι 53+ ομάδες που θα μετάσχουν στο νεοσύστατο θεσμό, αντίπαλο δέος της Euroleague.

Τη Δευτέρα 8/2 διεξήχθη στο Μόναχο η πρώτη σύσκεψη υπό την προεδρία του γενικού αρχηγού της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν και σε αυτή παραβρέθηκαν οι κύριοι Σάκοτα και Δουβής για λογαριασμό της ΑΕΚ που θα μετάσχει στο θεσμό (αναμένεται να ακολουθήσουν Άρης και ΠΑΟΚ). Συνολικά, οι ομοσπονδίες 16 χωρών έχουν δεχθεί να προσφέρουν ομάδες στο θεσμό και σίγουρα αναμένονται κι άλλες, ενώ οι διοργανωτές αισθάνονται σίγουροι πως σε λίγα χρόνια όταν ο θεσμός θα έχει εδραιωθεί, οι ομάδες που θα δηλώνουν συμμετοχή θα είναι πολλές περισσότερες.

Τώρα, αν τα κριτήρια συμμετοχής θα είναι η κατάταξη στα εγχώρια πρωταθλήματα ή κάποιες προϋποθέσεις, αυτό θα φανεί στην πορεία, καθώς υπάρχει ακόμη αρκετό οργανωτικό μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα