“Σε απομόνωση η κυβέρνηση”

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε σε ραδιοφωνική της παρέμβαση η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως η απομόνωση της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη με την κατακραυγή από συνταξιούχους, εργαζόμενους, αγρότες και νέους.

Η κ. Γεννήματά κάλεσε τον Πρωθυπουργό με τους 153 βουλευτές να αντιμετωπίσει προβλήματα και να ψηφίσει τα νομοσχέδια του. «Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη να μας το πει», τόνισε. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας ήξερε τι έχει να αντιμετωπίσει και επέλεξε να πάει σε εκλογές διαμορφώνοντας μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας. «Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους θερίζει θύελλες με το ασφαλιστικό εξοντώνει κοινωνικές ομάδες μετατρέπει συντάξεις νέων ανθρώπων σε φιλοδώρημα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Ενώ, πρόσθεσε πως είναι η απογοήτευση, οι χαμένες προσδοκίες που προκαλούν αυτή την οργή. Το κίνημα αποφασισμένων αυτών ανθρώπων θέλει, πλέον, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. «Είναι οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά που πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις απέναντι στην κυβέρνηση με θυμό και οργή», είπε.

«Η απομόνωση της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη σήμερα με την κατακραυγή από συνταξιούχους, εργαζόμενους, αγρότες και κυρίως νέους. Η κυβέρνηση δυστυχώς με την πολιτική & την τακτική της απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως στην πράξη, πρέπει να αλλάξουν την εικόνα ταύτισης με προτάσεις, λύσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικής στάση. Το ΠΑΣΟΚ εκτός από τη διαχείριση της κρίσης πλήρωσε και σημαντικό κόστος γιατί έδωσε την εντύπωση ότι ταυτίστηκε με τη Ν.Δ., πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. «Οι διαφορές με τη Ν.Δ. υπάρχουν, σημασία έχει να ξέρει ο καθένας πού τοποθετείται και να κάνει υπερβάσεις όταν τον καλεί το εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως με επιστολή της, θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επιδιώκοντας η Βουλή να πάρει πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την έξοδο από τη Σένγκεν. Είναι δική της ευθύνη να κλείσει αυτή τη συζήτηση», δήλωσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως υπάρχουν ζητήματα που ξεπερνούν τα κομματικά όρια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες τα οποία οφείλουν οι Έλληνες να τα αντιμετωπίζουν ενωμένοι. «Η στάση της Ν.Δ. μέσα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εκτιμώ ότι είναι λάθος. Αρνήθηκε να συναινέσει σ ένα κοινό πλαίσιο για το προσφυγικό», είπε.

Στο μεταξύ αύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά θα έχει συναντήσεις με τα προεδρεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 16.30 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα