Σιμεόνε: «Η αποτυχία σήμανε συναγερμό στις αγγλικές ομάδες»

Την έκπληξή του για την απουσία αγγλικής ομάδας από τους «8» του Champions League εξέφρασε ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, τονίζοντας πως η αποτυχία αυτή θα «ξυπνήσει» τους συλλόγους της Premier League.

Ο Αργεντινός προπονητής των «ροχιμπλάνκος» αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και στη συμμετοχή τους στην προχωρημένη αυτή φάση του κορυφαίου θεσμού. Πιο συγκριμένα δήλωσε:

«Είμαι έκπληκτος που δεν υπάρχει αγγλική ομάδα στο Champions League. Το αγγλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πολύ ψηλά σε επίπεδο ποιότητας και διαθέτει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγγλική ομάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα λειτουργήσει ως… ξυπνητήρι για τους αγγλικούς συλλόγους, παρ’ ότι αυτή τη στιγμή στην Premier League αγωνίζονται πανάκριβοι και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές.

Στην Ισπανία παραμένουν δύο οι κορυφαίες ομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Εμείς προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις δύο ομάδες τόσο στην Ισπανία όσο και στο Champions League. Οπότε, η κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος από την Ατλέτικο ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα