Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο στενότερος συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Την απώλεια του πιο στενού του συνεργάτη θρηνεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις σχέσεις της Βόρειας με τη Νότια Κορεά και το θέμα της επανένωσης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιανγκ-Γκον, γραμματέας του Κόμματος των Εργατών και μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (…) σκοτώθηκε σε τροχαίο την Τρίτη στις 06:15 τοπική ώρα σε ηλικία 73 ετών», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη, και θα παρευρεθούν σε αυτήν 80 αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, πρόσθεσε το KCNA.

Ο διπλωμάτης καριέρας στους κόλπους του κόμματος, Κιμ Γιανγκ-Γκον, θεωρείτο στενός συνεργάτης και έμπιστος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον οποίο συμβούλευε για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα και πιο πρόσφατα για τις διεθνείς σχέσεις εν γένει.

Αυτός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνόδου κορυφής του 2007 μεταξύ του τότε ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ και του τότε προέδρου της Νότιας Κορέας Ρο Μου-Χιον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα