Σουτζουκάκια σμυρναίικα από τον chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, Νικόλαο Δαούτη

Το καλύτερο για το τέλος άφησε ο chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, Νικόλαος Δαούτης, ο οποίος μαζί με την ομάδα μαγείρεψαν σουτζουκάκια σμυρναίικα, λίγο πριν πέσει η αυλαία της 5ης Εξποτρόφ. Την πεντανόστιμη αυτή συνταγή μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας…

«Σουτζουκάκια σμυρναίικα ούζου, συνοδευμένα με σάλτσα γιαουρτιού με μέντα»

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
5 σκελίδες Σκόρδο, περασμένο από τον τρίφτη
15-20γρ. κύμινο
20γρ. γλυκάνισο
100ml ούζο
200γρ. τοματίνια
Ένα ματσάκι μέντα
200ml ελαιόλαδο
100γρ. πελτέ τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο και την πάστα τομάτας το ούζο και τα τοματίνια.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καίμε την πάστα τομάτας και προσθέτουμε τον ζωμό από τα σουτζουκάκια. Αφού πάρει μια καλή βράση ο ζωμός τον περιχύνουμε στα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα μπολ Βάζουμε το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μέσα την μέντα ψιλοκομμένη.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε το μπολάκι με την σάλτσα γιαουρτιού στην μέση και γύρω – γύρω τα σουτζουκάκια με την σάλτσα τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα