Στέφανος «συμβουλεύει» Γιάν(ν)η μέσω… twitter!

Όταν ο νυν  «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης εξέφρασε σε ανύποπτο χρόνο την άποψη περί διακοπής της χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, πιθανότατα δεν περίμενε ότι θα βρει πολλούς υποστηρικτές. Πολλώ δε μάλλον δεν πίστευε ότι ένας εξ αυτών που θα συμφωνούσαν με την πρότασή του θα ήταν ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Ν.Δ. Στέφανος Μάνος.

Τι ακριβώς ισχυρίστηκε ο κ. Μάνος; Ότι η εν λόγω πρόταση αποτελεί σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάνος έκανε μία ανάρτηση στο twitter, αναφέροντας τα εξής:

«Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας.

»Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός «κοστολόγησε» τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ισχυριζόμενος ότι με ενδεχόμενη κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως, γεγονός που όπως αναφέρει «θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

Το… ζουμί της υπόθεσης είναι ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω twitter θετικά στον κ. Μάνο, λέγοντας: «Συμφωνώ κ. Μάνο – χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας, θα το θέσω».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα