Στα άκρα η κόντρα Παππά-Λοβέρδου

Πολύ σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησαν σήμερα στη Βουλή, όπου είχαν έντονη αψιμαχία ο Νίκος Παππάς και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης χαρακτήρισε έωλη πια την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών επικαλούμενος τόσο δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Φώφης Γεννηματά.

«Είχαν άγνοια  ή είχαν σκοπιμότητα αυτές οι δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά. Όμως σχολιάζοντας την απόφαση του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης για τις επτά άδειες είπε ότι αυτή ποια αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για ύπαρξη και  θεματικών αδειών. «Εμείς είχαμε πει 4 άδειες συν θεματικές τώρα τα περιθώρια για θεματικές στενεύουν».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο που επίσης είχε υποστηρίξει τον απεριόριστο αριθμό αδειών και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε Βενεζουέλα ρώτησε «τώρα θα κατηγορήσετε για Βενεζουέλα το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης»;

Η απάντηση

Οξύτατη ήταν η απάντηση του  Ανδρέα Λοβέρδου ο  όποιος κατηγόρησε τον κ. Παππά για αντιδημοκρατική εκτροπή. «Η  χώρα βρίσκεται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής συνεχώς κάνετε εκβιασμούς  σε εφημερίδες, εκβιασμοί  στην αγοροπωλησία του ΔΟΛ και του Πήγασου, επιτίθεστε κατά της δικαιοσύνης, εκβιάζετε όποιους δεν σας αρέσουν. Είστε η αριστερά του Μαδούρο, αλλά να ξέρετε πως για όλα αυτά θα υπάρχει η επόμενη μέρα»,  είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος ανέβασε  ακόμη περισσότερο τους τόνους λέγοντας «είστε τελειωμένοι, ζούμε το τέλος σας και φτάνοντας προς το τέλος γίνεστε  όλο και  πιο επικίνδυνοι».

Η δευτερολογία

«Θα ζητήσετε συγνώμη για τον απεριόριστο αριθμό των αδειών που λέγατε, τώρα που το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε επτά», επανέλαβε  στην δευτερολογία του ο Νίκος Παππάς, ενώ έστειλε  και μήνυμα στους καναλάρχες λέγοντας «αντί να απολύουν εργαζομένους θα πρέπει να ετοιμάσουν  ήδη το business plan για να προσλάβουν καινούργιους  καθώς με βάση το νόμο  το κάθε κανάλι θα πρέπει να έχει 400 εργαζόμενους».

Όσον αφορά την τροπολογία για την ευκρίνεια των καναλιών  που πριν από λίγες εβδομάδες ψήφισε η Βουλή ο κ. Λοβέρδος την χαρακτήρισε αντισυνταγματική επειδή δεν έχει τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ.  Μάλιστα ο κ Λοβέρδος είπε πως με βάση αυτό υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο διαγωνισμός να κηρυχθεί  ξανά αντισυνταγματικός και κατηγόρησε τον κ. Παπά ότι σκοπίμως δεν θέλει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

«Είπαμε φαντασία στην εξουσία αλλά εδώ σπάσετε κάθε ρεκόρ κ. Λοβέρδο», απάντησε ο υπουργός επικρατείας ο  οποίος πρόσθεσε πως προκαλεί άφθονο γέλιο να λέει ο κ. Λοβέρδος ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί  να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα