Στα… σχοινιά ο Στραματσόνι

Μεγάλη είναι η πίεση για τον Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό και σίγουρα θα γίνει ακόμα πιο έντονη σε περίπτωση που η ομάδα του φύγει ηττημένη από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μόνο η νίκη στο μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων θα μπορούσε να δώσει παράταση ζωής στον… αλενατόρε στην άκρη του πράσινου πάγκου. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η θέση του Στραματσόνι θα γίνει ακόμα πιο επισφαλής και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η διακοπή του πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο λόγω των αναμετρήσεων εθνικών ομάδων ευνοεί τις αλλαγές προπονητών.

Ο Ιταλός κόουτς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πορεία και την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού, καθώς το περασμένο καλοκαίρι οι εισηγήσεις του σχετικά με τις αλλαγές στο ρόστερ ικανοποιήθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από τον Γιάννη Αλαφούζο. Σε αυτόν χρεώνεται η μόνιμη αγωνιστική καθίζηση των ποδοσφαιριστών του τριφυλιού μετά το 60ό λεπτό στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων που έχουν δώσει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Με το τεχνικό επιτελείο να αποτελείται καθαρά από δικές του επιλογές, είναι και εκείνος που θα πληρώσει το… μάρμαρο αν η κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερο και μάλιστα το συντομότερο.

Ο Αλαφούζος δεν αλλάζει εύκολα προπονητές. Συνηθίζει να παρέχει άπλετο χρόνο στους τεχνικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα, αλλά αν στο ντέρμπι έρθει μία ακόμα… σφαλιάρα είναι σίγουρο πως θα κληθεί να λάβει μέτρα και ο Στραματσόνι αποτελεί το εύκολο… θύμα, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του Ιταλού εξαντλήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μετά τη βαριά ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο και οι περισσότερες από τις έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης είχαν στόχο τον προπονητή. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ξανά τον κόσμο είναι να φύγει νικητής από το Φάληρο, κάτι καθόλου εύκολο αλλά ούτε και απίθανο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα