Στα… 170 εκατομμύρια η επιστροφή του Ρονάλντο!

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο θέλησαν να την παρουσιάσουν σε πρώιμο στάδιο τα διεθνή ΜΜΕ.

Εκτός της δεδομένης δυσκολίας του εγχειρήματος, εκτός των ενδοιασμών που έχει ο Πορτογάλος, περισσότερο γιατί θα εγκαταλείψει τα… ρεκόρ του στη Ρεάλ και λιγότερο για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στο Μάντσεστερ, υπάρχει και το οικονομικό σκέλος, το οποίο, στην περίπτωσή του, ενδεχομένως να… προβληματίσει ακόμη και τους «κόκκινους διάβολους».

Σύμφωνα με τον «Guardian» του Λονδίνου, το κόστος επιστροφής του CR7 στους «μπέμπηδες» θα αγγίξει τα 170 εκατομμύρια ευρώ! Πολύ πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 200! Μιλάμε για ποσά… αστρονομικά. Από τη μία θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά η Ρεάλ και από την άλλη να καλυφθεί το συμβόλαιο του παίκτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αμείβεται στη «βασίλισσα» με το ποσό των 21 εκατομμυρίων το χρόνο. Σε αυτό προσθέτουμε και 52% φόρο, τον οποίο πληρώνει η ομάδα, για να φτάσουμε στα 34,1 εκατομμύρια ετησίως, ήτοι σχεδόν 700.000 ευρώ τη βδομάδα!

Στην Αγγλία ο φόρος των ποδοσφαιριστών είναι στο 45%, που σημαίνει ότι θα κοστίζει κάτι… λιγότερο στην Μάντσεστερ. Ωστόσο, υπάρχουν και τα οικονομικά… πλαφόν που έχουν θέσει οι Ομοσπονδίες. Οι «κόκκινοι διάβολοι», παρότι είναι η πλέον κερδοφόρα ποδοσφαιρική εταιρεία στον κόσμο, έχει ανεβάσει πολύ το μπάτζετ συντήρησης του ρόστερ της. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Guardian, ότι για να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει θέσει η αγγλική Ομοσπονδία, θα πρέπει να προτείνει στον Κριστιάνο Ρονάλντο χαμηλότερο συμβόλαιο, από αυτό που απολαμβάνει στη Ρεάλ. Με άλλα λόγια, αν ο Πορτογάλος θέλει πραγματικά να επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να κάνει… έκπτωση στις απαιτήσεις του!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα