Στημένα ματς και συλλήψεις στη Γαλλία

Σαρώνει τα πάντα το «ωστικό κύμα» από τη βόμβα που σαρώνει από σήμερα το γαλλικό ποδόσφαιρο.  Και επειδή –σε αντίθεση με την Ελλάδα- η Γαλλία είναι σοβαρή χώρα, ξεκίνησαν ήδη συλλήψεις…

Το σκάνδαλο που ξέσπασε αφορά στημένους αγώνες στην Ligue 2, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη προσχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και προπονητές.

Η εφημερίδα “Le Parisien” υποστηρίζει πως έγιναν συνολικά 10 συλλήψεις, με τους δύο από τους δέκα που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας να είναι ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φορτίν και ο ομόλογός του της Νιμς, Ζαν-Μαρκ Κονράντ.

Σημειωτέον ότι μέτοχος της Νιμς υποσχέθηκε στον πρόεδρο να συναντηθεί και να δωροδοκήσει παράγοντες άλλων συλλόγων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή ης ομάδας στην κατηγορία.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στο φως ήρθε ένα ακόμα σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται το όνομα της Μαρσέιγ, με τρεις παράγοντές της να συλλαμβάνονται την Τρίτη με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσαν χρηματικό ποσό από τα ταμεία του συλλόγου στο πλαίσιο της μεταγραφής του Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ από την Τουλούζ το 2010 έναντι 18.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα