Στηρίζει Αλέξη με όλο το κορμί της!

«Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία και χρησιμοποιώ οποιοδήποτε μέσο. Ψηφίστε την “Άλλη Ευρώπη με Τσίπρα».

Ήταν αρκετές δύο προβοκατόρικες προτάσεις της στη σελίδα της στο «facebook» και μία φωτογραφία της με μπικίνι ώστε να ξεσπάσει θύελλα συζητήσεων γύρω από την Πάολα Μπακίντου, την όμορφη εκπρόσωπο Τύπου της «Άλλης Ευρώπης με Τσίπρα». Πρόκειται για την παράταξη που κατεβαίνει υποψήφια στις ευρωεκλογές στην Ιταλία και η οποία έχει εμπνευστεί την ονομασία της από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Μπακίντου είναι δημοσιογράφος από τη Σαρδηνία, η οποία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια τής ζωής της στο Μιλάνο. Έχει εργαστεί για την εφημερίδα «Φόλιο» και το περιοδικό «Πανοράμα» κι έχει δημιουργήσει μαζί με συναδέλφους της την ηλεκτρονική εφημερίδα «Linkiesta».

Στην αντίδραση πολλών Αριστερών, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τη χρήση τού καλλίγραμμου κορμιού της για προεκλογικές σκοπιμότητες, η κα Μπακίντου απάντησε πως θέλησε να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για τον αποκλεισμό που υφίσταται η παράταξή της από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: «Με καίνε ζωντανή, όπως τις μάγισσες το Μεσαίωνα. Στις ύαινες, τις οποίες δεν γνωρίζω και οι οποίες μου στέλνουν άδικα μηνύματα ιδιωτικώς, θα ήθελα να τους πω “αν θέλετε να με κριτικάρετε δημοσίως, μπορείτε να το κάνετε. Ειρωνεία, όμως, αυτή η άγνωστη».

Από την πλευρά της, πάντως, η Λορέλα Τζανάρντο, η φεμινίστρια συγγραφέας τού βιβλίου «Το Σώμα των Γυναικών» και υποψήφια με την «Άλλη Ευρώπη με Τσίπρα», ήταν δηκτική απέναντι και στην κα Μπακίντου σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Ρεπούμπλικα»: «Είμαι 56 χρόνων, έχω δύο μάστερ κι έχω καταστρώσει ένα μεγάλο σχέδιο για τα δικαιώματα των γυναικών. Κανένας δεν μιλά, ωστόσο, για εμάς. Η παρουσία μας στα μίντια περιορίζεται στο 0,02% κι εσείς μου τηλεφωνείτε για τον κώλο τής Μπακίντου; Με συγχωρείτε, αλλά δεν έχω τίποτα να σχολιάσω».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα