Στον εισαγγελέα για μη έκδοση αποδείξεων

Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε εστιατόρια και καφετέριες στο Κολωνάκι και στο Γαλάτσι κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έγινε την Πέμpτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν εξέδωσε αποδείξεις συνολικής αξίας 1.917 ευρώ, κατά την πώληση ποτών και ότι ένας εργαζόμενος δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Για τις εν λόγω παραβάσεις συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα σε ελέγχους που έγιναν στο Γαλάτσι την Παραμονή των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν ένα ψητοπωλείο και μία καφετέρια, που στερούνταν της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας λειτουργίας.

Σε άλλες δύο επιχειρήσεις εντοπίστηκαν ακόμη δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού ενώ στα ίδια καταστήματα διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Τέλος σε μία καφετέρια της ίδιας περιοχής δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα