“Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα – Ενισχύεται η επενδυτική εμπιστοσύνη”

Την ικανοποίησή του για τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα η Ελλάδα εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας  στο γερμανικό rp-online.de που επανέλαβε ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ευρώ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο και απέδειξε ότι είναι δεσμευμένη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που εγγυώνται τη σταθερότητα του προγράμματος χρηματοδότησης, το οποίο υιοθετήθηκε από την Ευρωζώνη, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της προς την Ελλάδα.

Αυτή η δέσμευση θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών και θα βοηθήσει την εύθραυστη οικονομία της Ελλάδα,επεσήμανε  ο Γιούνκερ.«Μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, με τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει κολοσσιαίες μεταρρυθμίσεις”

Εν συνεχεία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: ¨”Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει κολοσσιαίες μεταρρυθμίσεις και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν αυτό, ακόμη και στο πλαίσιο μιας κριτικής ματιάς.Οι συντονισμένες προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017, κατέληξε στις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα