Στο δρόμο που χάραξε ο Μακρόν

Χρησιμοποιώντας ως λέξη κλειδί την “πρόοδο” η Ώρα Αποφάσεων των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη μετατρέπεται σε πολιτική κίνηση. Στο προεδρείο, πέραν των “3” πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν βασικά στελέχη της Κίνησης, από τον Γιάννη Δατσέρη και τον Παύλο Ελευθεριάδη, ως τη Γεωργία Θεοφανοπούλου, την Αγγελική Κοσμοπούλου, τον Μιλτιάδη Νεκτάριο και τον Πέτρο Σφηκάκη. Η όλη εκδήλωση, δε, εκτός του ότι θα αποτελέσει ένα κρας τεστ για τις δυνάμεις της Κίνησης στην πρωτεύουσα, θα αποτελέσει και ένα είδος …προγραμματικών δηλώσεων της πρωτοβουλίας, για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί στο εξής.

Σε συνέντευξή της, πάντως, η Άννα Διαμαντοπούλου, υποστήριξε ότι η λέξη κλειδί για την Ώρα Αποφάσεων είναι η Πρόοδος, απέναντι σε κάθε μορφής Συντήρηση, είτε αυτή είναι δεξιά, είτε αριστερή. «Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, θα είναι η επιλογή ανάμεσα σε Πρόοδο ή Συντήρηση, αλλά με τους νέους όρους, όχι τους παραδοσιακούς», είπε, σημειώνοντας πως και σε ευρύτερο επίπεδο, ο Μακρόν ανοίγει έναν νέο δρόμο για το προοδευτικό κίνημα στην Ευρώπη. Αυτόν ακριβώς τον δρόμο, υποστήριξε ότι στην Ώρα Αποφάσεων θέλουν να τον ανοίξουν και στην Ελλάδα. «Δεν μπορεί το ‘νέο ήθος’ στην πολιτική να εκφράζεται από βουλευτές μετακινούμενους από κόμμα σε κόμμα ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις», είπε, αφήνοντας αιχμές κατά πρώην συναδέλφων της από διάφορα κόμματα που επέλεγαν κάθε φορά τον φορέα με τον οποίο θα πολιτευτούν ανάλογα με τις πιθανότητες να εκλεγούν ή όχι βουλευτές.

Εθνική Επιτροπή
Όσα ανακοινώσουν οι “3” θα παραπέμπει σε νέο πολιτικό φορέα. Κατά πληροφορίες, οι τρεις πολιτικοί θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα μιας 70μελούς εθνικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα καλύπτουν γεωγραφικά και τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, και θα καλέσουν τους πολίτες να αρχίσουν από σήμερα κιόλας να μπαίνουν στο site τους oraapofaseon.gr και να εγγράφονται μέλη του νέου φορέα. Στο ίδιο site θα ζητείται από τα μέλη να μετέχουν σε έναν ανοικτό διάλογο ανά τομέα πολιτικής, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, ενώ ξεχωριστή θέση στον νέο φορέα θα έχει μια επιτροπή νέων ανθρώπων που έχουν φύγει στο εξωτερικό στη διάρκεια της κρίσης και έχουν ήδη δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνδράμουν την κίνηση των τριών.
Στην αποψινή εκδήλωση δεν θα παραστεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κοινός τόπος για τον τρόπο συνεργασίας του Ποταμιού με την Ώρα Αποφάσεων.

Ως εκ τούτου οι τρεις πολιτικοί, ανακοινώνοντας εν είδει διακήρυξης το πολιτικό σχέδιό τους για την ανάταξη της χώρας, θα περιγράψουν –προφανώς με σκόπιμη ασάφεια– την πολιτική τους συμμαχία με το Ποτάμι, όπως άλλωστε κάνει τον τελευταίο καιρό και ο κ. Θεοδωράκης αποφεύγοντας να μπει σε οργανωτικές λεπτομέρειες. Και καθώς οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να τα βρουν έως σήμερα, τα επόμενα βήματα μάλλον θα τα καθορίσουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν προφανώς να μετρούν στο εξής την Ώρα Αποφάσεων ξεχωριστά από το Ποτάμι.

Πάντως ο Γρηγόρης Ψαριανός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως πλέον είναι επίσημη η σύμπραξη του Ποταμιού με την Ώρα Αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα