Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά

Στις 20 Μαρτίου θα είναι έτοιμο το σχήμα που έχει στο μυαλό του ο Αντώνης Σαμαράς για την επόμενη ημέρα της ΝΔ. Ήδη σε καθημερινή βάση κάνει συναντήσεις, ενώ έχει και τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους σχεδόν τους βουλευτές, προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα που θα έχουν σημαίνοντα ρόλο στο νέο οργανόγραμμα.
Η πρώτη τοποθέτηση έγινε με την απόφαση του προέδρου του κόμματος να αναλάβει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος. Δόθηκε στην δημοσιότητα, διότι είχαν ήδη διαρρεύσει οι συζητήσεις με τον Νίκο Δένδια πριν ο τελευταίος αποστασιοποιηθεί. Και για να προλάβει τυχόν παρενέργειες ο Σαμαράς έδωσε εντολή να γίνει άμεσα γνωστή η τοποθέτηση Βαρβιτσιώτη.
Από το νέο οργανόγραμμα θα απουσιάζουν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης, τους οποίους με τη στάση της η ηγετική ομάδα τους αφήνει εκτός, πράγμα που βολεύει και τους τρεις για να συνεχίσουν την κριτική σε κάθε ευκαιρία.
Ο Αντ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους τομεάρχες και τους επικεφαλείς του 15μελούς οργάνου που θα συναποφασίζει τη «γραμμή» του κόμματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι το 15μελές θα αποτελείται μόνο από αιρετούς, μια απόφαση που ικανοποίησε πολλούς βουλευτές.
Σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας ο Κώστας Σκρέκας, η Άννα Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και η Σοφία Βούλτεψη (θα αναλάβει πιθανότατα τον τομέα τεκμηρίωσης).
Σε θέση τομεαρχών θα οριστούν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ειδικό ρόλο θα έχει ο Μ. Βορίδης, ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Κυριάκος Μητσοτάκης (θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες), Άδωνις Γεωργιάδης (θα αναλάβει και την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου) και Γιάννης Βρούτσης.
Στις θέσεις τους παραμένουν, καθώς πριν λίγες ημέρες ανέλαβαν, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης, ενώ δε θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, όπου παραμένει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Από τη Συγγρού θα αποχωρήσουν ο Γιώργος Μουρούτης που επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης λέγεται ότι θα εγκατασταθεί στη Βουλή, για να είναι ο ενδιάμεσος της ηγεσίας με την Κ.Ο. Σταθερά δίπλα στον Αντ. Σαμαρά θα παραμείνουν στα γραφεία του κόμματος, ο Κώστας Μπούρας και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα