Στο πλευρό των Ελλήνων δικηγόρων οι Ευρωπαίοι νομικοί

Στο πλευρό των Ελλήνων δικηγόρων τάσσονται οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους. Με επιστολή που απέστειλε ο Γάλλος πρόεδρος των Ευρωπαίων δικηγόρων Michel Benichou προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητεί την επανεκτίμηση του προωθούμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και των συνεπειών που αυτό θα επιφέρει για τους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Benichou δηλώνει τη πλήρη συμπαράστασή του στους Έλληνες δικηγόρους και αναφέρεται στις επιπτώσεις από τις προωθούμενες αλλαγές αλλά και τις συνακόλουθες αυξήσεις των εισφορών οι οποίες μπορούν να φτάσουν, όπως επισημαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δικηγόρους δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές. Ο κ. Benichou χαρακτηρίζει «τυφλές» τις προωθούμενες αλλαγές, επισημαίνοντας ότι δεν συνοδεύονται όπως θα έπρεπε από τις αναγκαίες σχετικές αναλογιστικές μελέτες.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Benichou ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επανεκτιμήσει το ζήτημα, και δηλώνει τη διάθεση των Ευρωπαίων δικηγόρων να συμβάλλουν για την από κοινού αναζήτηση άλλων λύσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα