Στο πλευρό των τρίτεκνων

Η δήλωση-ύμνος του Πάνου Καμμένου στον απόηχο της επίσκεψης τους στις ΗΠΑ, ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας σώσουν με ένα σχέδιο Μάρσαλ, έδωσε την ευκαιρία στο Ποτάμι να αντιδράσει.

Έτσι από την Σεβαστουπόλεως εκδόθηκε μία λιτή, πλην αιχμηρή ανακοίνωση:  «Πριν θα μας βοηθούσε η Ρωσία. Τώρα περιμένει βοήθεια από την Αμερική του Τράμπ. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Καμμένος είναι ότι η μεγαλύτερη βοήθεια είναι αυτή που μπορεί να δώσει η Ελλάδα στον εαυτό της. Αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία τι να ελπίζει;»

Όμως τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε: «Ευτυχισμένο το 1950! Μετά τους καυγάδες για τον Εμφύλιο ο κ. Καμμένος υπόσχεται νέο σχέδιο Μάρσαλ! Καλύτερα τότε που δεν είχαμε αξιολογήσεις».

Με τους τρίτεκνους

Συνάντηση με εκπροσώπους της ομοσπονδίας τριτέκνων είχαν σήμερα στο Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού, Γιώργος Γκαρής. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Αχλαδιανάκης και οι άλλοι εκπρόσωποι που συμμετείχαν στη συνάντηση, ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους.

Εστίασαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κυβερνητικές και διοικητικές παλινωδίες στο θέμα των τριτέκνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίφαση μεταξύ των διατάξεων του νόμου 4254/2014 και της υπουργικής απόφασης του Ιανουαρίου 2017 για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, σχετικά με το αν προσμετράται το επίδομα τριτέκνου στο εισόδημα ή όχι. Ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, είχε έγκαιρα καταθέσει ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, χωρίς να έχει πάρει ακόμα απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων, πέρα από τα ειδικότερα θέματα που ανέδειξαν, επεσήμαναν την απόσταση που μας χωρίζει από τις ευρωπαϊκές πρακτικές στο θέμα της τριτεκνίας: στις περισσότερες χώρες της ΕΕ οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν λύσει τα στοιχειώδη ζητήματα, και ασχολούνται με θέματα όπως οι τρόποι αντιμετώπισης του bullying στα σχολεία, η δημιουργία σχολών γονέων ή αντιμετώπιση περιστατικών βίας. Όμως στην Ελλάδα η συζήτηση γίνεται, ακόμα, για τα αυτονόητα.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι δημογραφικό είναι κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι ένα πρόβλημα «της κρίσης» αλλά ένα συνεχές πρόβλημα, το οποίο έχει σχέση με την ανασφάλεια που βιώνει ο γονέας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό το Ποτάμι δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των θεμάτων των τριτέκνων και κάλεσε την ομοσπονδία να διατηρήσει έναν ανοιχτό διάλογο με το Ποτάμι για το θέμα.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, από το Ποτάμι ο Αθανάσιος Βασιλείου, γραμματέας της τοπικής ομάδας Φυλής Αττικής, ο Βασίλης Χαρόπουλος, υπεύθυνος του τομέα πρόνοιας και αναπηρίας και η Έφη Στεφοπούλου, υπεύθυνη του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα