Στροφή σε Τσέρτσι και Κόντι ο Ολυμπιακός

Αφού ο Μπέσνικ Χάσι δεν κατάφερε να φέρει στον Ολυμπιακό ποδοσφαιριστές που γνωρίζει, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται πλέον στην Ισπανία και την Αργεντινή, ελπίζοντας ότι ο αθλητικός διευθυντής Μάριο Ουσίγιος θα τα πάει καλύτερα.

Από το βράδυ της Τετάρτης (28/6) ήρθε στο προσκήνιο η περίπτωση του Χερμάν Αντρές Κόντι, του 23χρονου (3/6/1994) στόπερ της Κολόν Σάντα Φε, που πέρσι πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις (1890′), φτάνοντας συνολικά τις 77 με τον αργεντίνικο σύλλογο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά ο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος και είναι «φακελωμένος» από τους συνεργάτες του Αργεντίνου αθλητικού διευθυντή, αυτούς που συνθέτουν πλέον το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού (Κλάουντιο Κάρσι, Φερνάντο Γκονσάλες, Μάριο Ουσίγιος Τζούνιορ).

Το συμβόλαιο του Κόντι με την Κολόν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και ως εκ τούτου η διαπραγματευτική ισχύ των «Sabaleros» δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Παρ’ όλα αυτά ο ύψους 193 εκατοστών στόπερ δύσκολα θα μπορούσε να φύγει από τον σύλλογο της Σάντα Φε με λιγότερα από 1,5 – 2 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή τα μισά της πραγματικής του αξίας στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Το παρατσούκλι του 23χρονου στόπερ είναι «Flaco», δηλαδή «ξερακιανός». Σε δημοσίευμα της η «Litoral» αναρωτιέται αν ο Κόντι θα γίνει… «Kokaliáris»! Εννοώντας προφανώς αν ο παίκτης θα πάρει μεταγραφή για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωση Τσέρτσι

Τις τελευταίες ώρες «παιχνίδι» γίνεται και με τον Αλέσιο Τσέρτσι. Τουλάχιστον σε επίπεδο φημολογίας και δημοσιευμάτων. Σε μια υπόθεση που θα έμοιαζε ως… ανέκδοτο πριν από τρία χρόνια, τότε δηλαδή που ο 29χρονος κυνηγός μετακόμισε από την Τορίνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 15 εκατ. ευρώ!

Όμως έκτοτε η καριέρα του είναι σε πτώση. Δεν «κόλλησε» ποτέ στους «ροχιμπλάνκος» και το ισπανικό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη… Τον Γενάρη του 2015 ο Ιταλός διεθνής πήγε δανεικός στη Μίλαν (33 συμ., 1 γκολ, 7 ασίστ), τον Γενάρη του 2016 πήγε δανεικός στη Τζένοα (11 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ) και πέρσι ήταν στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με δύο συμμετοχές. Έπαιξε 14 λεπτά κόντρα στην Οσασούνα στις 15 Απριλίου για το ισπανικό πρωτάθλημα και 29 λεπτά απέναντι στην Γκιχουέλο στις 20 Δεκεμβρίου για το Copa Del Rey. Στο πρώτο μισό της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο γόνατο, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του στο ρόστερ και τα πλάνα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και το πρόβλημα σε μια ενδεχόμενη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον παίκτη δεν είναι οι αξιώσεις της Ατλέτικο. Ο Μάριο Ουσίγιος έχει τις διασυνδέσεις του στην Ισπανία και ξέρει ότι οι Μαδριλένοι θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του Ιταλού.

Το θέμα είναι πως ομάδες τις Serie A μοιάζουν διατεθειμένες να του δώσουν την ευκαιρία να… αναστηθεί ποδοσφαιρικά, επομένως οι Πειραιώτες δεν λογίζονται ως το μοναδικό άλογο στην κούρσα. Όμως και για τον Ολυμπιακό αλλά και για κάθε υποψήφιο να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη, τα 2,5 εκατ. ευρώ με τα οποία αμείβεται ο Τσέρτσι στην Ατλέτικο αποτελούν σημαντικό εμπόδιο. Αν και ο Ιταλός διεθνής ξέρει ότι οι μετοχές του πλέον έχουν πάρει την κατιούσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα