Στόχος πλέον το 10%

Η αισιοδοξία καλά κρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη και οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η απόφαση για συμπόρευση του ΚΙΔΗΣΟ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη δίνει το έναυσμα ώστε να τεθούν μεγαλύτεροι στόχοι και πλέον οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για ποσοστό άνω του 10% στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.
Σε αυτή τη ρότα κινήθηκε και σε δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι με βάση τις δικές του μετρήσεις η ανάκαμψη θα εμφανιστεί και σε όλες τις δημοσκοπήσεις από εδώ και στο εξής.
Μάλιστα όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός πριν από δύο χρόνια, σχεδόν δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι του. Θυμάται ακόμα επεισόδιο σε πολυκατάστημα που προκάλεσε μεγάλο σοκ στη σύζυγο του, αλλά και στα παιδιά του που ξέσπασαν σε κλάματα. Σήμερα ο ίδιος όχι απλώς βγαίνει αλλά σε πρόσφατη έξοδο στα μπουζούκια, λόγω εορτών, πολλοί θαμώνες έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης. «Ο κόσμος που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις που κάνουμε ανά την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015» αναφέρει.
Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θεωρούν ότι η διεύρυνση των εκλογικών ποσοστών θα συνεχιστεί και επιμένουν ότι τελικά οι κάλπες (όταν τελικά στηθούν) θα δώσουν ποσοστά πάνω από 10%. Μέχρι τότε η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεχίσει τις προσπάθειες διεύρυνσης της και με άλλους όμορους πολιτικά χώρους (πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση – Ποτάμι).
Την ίδια στιγμή βέβαια θεωρείται η περαιτέρω ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετρά ήδη 18 βουλευτές και βρίσκεται στην ίδια θέση με την Χρυσή Αυγή. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσει τους 19 με τον Γιώργο Καρρά (πρώην Ένωση Κεντρώων) να βρίσκεται προ των πυλών τακτοποιώντας κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη για την πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, αλλά και για τον Κώστα Μπαργιώτα που μέχρι σήμερα βρίσκεται στην ίδια κοίτη με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και οι δύο δεν αποκλείουν την μετακίνηση τους, αλλά μένουν ακόμα να διευκρινιστούν αρκετά πριν ενταχθούν στις εκλογικές λίστες της παράταξης. Τέλος, κοντά στην Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και ο Χάρης Θεοχάρης.
Ο Θεοχαρόπουλος
Εξόχως επιθετικός ήταν σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως είπε: «Το τρίγωνο Σόιμπλε, Τσίπρα και ΔΝΤ βυθίζει τη χώρα».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα», συμπληρώνοντας πως «οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «απαιτείται ενότητα του ευρύτερου χώρου στο πλαίσιο της κατεύθυνσης ενοποίησης όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας σε προοδευτική κατεύθυνση μακριά από αντιπαλότητες του παρελθόντος που δεν αφορούν το παρόν και το μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα