Συμβατός νεφρός, παρά το… οπαδικό ασυμβίβαστο!

Η αντιπαλότητα των γηπέδων είναι ως γνωστόν… ξενόφερτη. Πρώτα οι Άγγλοι ανακάλυψαν τον χουλιγκανισμό και μετά τον μάθαμε και στην Ελλάδα. Και όπως συνήθως συμβαίνει, πρώτα θα εξαλειφτεί στην Αγγλία και μετά στη χώρα μας.

Ένας φίλος της Άρσεναλ, ο Ντάνι Ριντ, έμαθε πως ένα συνομήλικός του Λονδρέζος χρειάζεται απαραιτήτως μεταμόσχευση νεφρού, διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή του. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ, ανακαλύπτει πως είναι συνεπώνυμός του κι έτσι αποφασίζει εντελώς ξαφνικά να δοκιμάσει να δωρίσει το νεφρό του, αρκεί να είναι συμβατός. Ο Τιμ Ριντ μεταβαίνει στο ιατρικό κέντρο, προχωρά στις απαραίτητες εξετάσεις και ανακαλύπτει ότι μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση. Αποφασίσει, λοιπόν, να προχωρήσει σε αυτή τη δωρεά ζωής, παρά το ότι ανακαλύπτει στην πορεία πως ο Ντάνι είναι φανατικός οπαδός της Τότεναμ!

Ο Τιμ είναι φανατικός της Άρσεναλ, μεγάλος αντίπαλος του Ντάνι δηλαδή, ωστόσο όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά νιώθει ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να προχωρήσει στη δωρεά του μοσχεύματος! Όπως είναι φυσικό, οι δύο άνδρες είναι πλέον αδελφικοί φίλοι όσο δεν πάει.

Ο Τιμ Ριντ έγραψε: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τι έκανε αυτός ο άνθρωπος για μένα και την οικογένεια μου. Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή, βάζοντας ταυτόχρονα την δική του σε κίνδυνο, αφού μου δώρισε το ένα του νεφρό χωρίς να διστάσει ούτε δευτερόλεπτο. Είσαι ένας πραγματικός ήρωας και όλοι έχουν το δικαίωμα να μάθουν πόσο καλός άνθρωπος είσαι και το θάρρος που έδειξες. Παρά το γεγονός πως είσαι ένας «βρομιάρης» οπαδός της Άρσεναλ, είμαι περήφανος να σε αποκαλώ τον καλύτερο μου φίλο. Ξεκουράσου τώρα αδερφέ, δεν είμαι αρκετά πίσω σου!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα