Συμφωνία Κίνας- Boeing για πώληση αεροσκαφών και κατασκευαστική μονάδα

Συμφωνία-μαμούθ με την Κίνα υπέγραψε η Boeing που αφορά την πώληση αεροσκαφών και κατασκευαστική μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνίες για την πώληση 300 αεροσκαφών σε τρεις κινεζικές εταιρείες και την κατασκευή μονάδας αεροσκαφών στην Κίνα υπέγραψε η Boeing, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η αμερικανική εταιρεία γίνεται η πρώτη που ανακοινώνει τη σύναψη μιας τέτοιου εύρους εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ.

Η κινεζική ICBC Financial Leasing Co, μονάδα της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Boeing 737-800, αξίας 2,88 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, οι άλλοι δύο πελάτες είναι η εταιρεία συμμετοχών που διαχειρίζεται τις προμήθειες της κινεζικής αεροπλοΐας και η μονάδα χρηματοδοτικών μισθώσεων της China Development Bank.

Η Boeing υπέγραψε επίσης συμφωνία συνεργασίας με την Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) για την κατασκευή μονάδας ολοκλήρωσης αεροσκαφών για τα αεροσκάφη 737 στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία αποτελεί βασική αγορά για την Boeing και τον ανταγωνιστή της στην Ευρώπη, την Airbus, που κατασκευάζουν τα περισσότερα από τα επιβατικά αεροσκάφη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε χρήση σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα