Συνάντηση Τατούλη-Αγοραστού με το βλέμμα στην εκλογή προέδρου τής Ένωσης Περιφερειών

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού με τον Πέτρο Τατούλη, ανοίγει πλέον και επίσημα την αυλαία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ενωση Περιφερειών ( ΕΝ.ΠΕ). Αν και η συνάντηση διενεργήθηκε σε καλό κλίμα ο Πέτρος Τατούλης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την πρόθεσή του να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία της ΕΝΠΕ δεδομένου ότι λόγω ισορροπιών η υποψηφιότητα Αγοραστού θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και μιας νέας, ανατρεπτικής και δημιουργικής πολιτικής πρότασης για το μέλλον της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που δεν θα εδράζεται σε κομματικές αντιλήψεις, αλλά θα δώσει υπόσταση στον υπαρκτό πατριωτισμό, διατύπωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος για τους πολίτες και με τη δυναμική του μπορεί να δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε την ΕΝ.ΠΕ. «ξεκάθαρα πολιτικό θεσμό, ο οποίος θα κληθεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο σε ένα κρίσιμο πολιτικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τις συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος και να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον υπαρκτό πατριωτισμό που θα έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και τον άνθρωπο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τόνισε ιδιαίτερα ότι «τα 3,5 χρόνια αυτά πετύχαμε όλοι μαζί να βάλουμε στο DNA των πολιτών το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, γιατί και οι 13 Περιφέρειες απογαλακτισμένες από κομματικά πάθη και με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας εργάστηκαν για το συμφέρον των πολιτών».

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι «πολλές φορές δώσαμε λύσεις σε ακατόρθωτα προβλήματα, ακόμα και όταν δεν είχαμε την ευθύνη, την οποία ποτέ δεν μεταθέσαμε αλλού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να θεωρούνται, και δικαίως, οι Περιφέρειες σταθερό σημείο στη χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα