Συνελήφθη 31χρονος επίδοξος βιαστής

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία εννέα περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος γυναικών με σκοπό τον βιασμό. Συγκεκριμένα συνελήφθη 31χρονος ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των επιθέσεων. Μάλιστα κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς ομολόγησε και δύο επιθέσεις για τις οποίες τα θύματα δεν είχαν κάνει καταγγελία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επτά.

Ο 31χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης 20 Μαρτίου μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι η δράση του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013, ενώ η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου του 2014. Σε αυτό το διάστημα ο δράστης επέλεγε γυναίκες που κινούνταν μόνες, αργά το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, ακολούθησε συνολικά εννέα νεαρές γυναίκες μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν και προσποιούμενος τον ένοικο, έμπαινε μαζί τους στον χώρο. Εκεί με τη χρήση σωματικής βίας, επιτίθονταν στα θύματά του, προσπαθώντας να προβεί σε ασελγείς πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη σύλληψη του επίδοξου βιαστή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί, να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντάς τους σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων ενώ προτείνει σειρά μέτρων προστασίας σε γυναίκες που κινούνται μόνες τη νύχτα (Αποφυγή σκοτεινών δρόμων, αποφυγή auto-stop κ.α).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα