Συνολικά 17 συλλήψεις για την επίθεση ISIS στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς

Συνολικά 17 συλλήψεις έχουν γίνει για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Άρένα στις 22 Μαϊου όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, και μεταξύ αυτών πολλά παιδιά.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τη διάρκεια της νύχτας συνέλαβε έναν άνδρα 24 ετών στη  συνοικία Ράσχολμ, στο νοτιοανατολικό Μάντσεστεστο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγη.

Ο Σάλμαν Αμπέντι, ένας Βρετανός λιβυκής καταγωγής 22 ετών, πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μετά το τέλος της συναυλίας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Έντεκα άνδρες παραμένουν υπό κράτηση από τη βρετανική αστυνομία, ενώ έξι άλλοι άνθρωποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Την Πέμπτη οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν σημειώσει «σημαντικές προόδους» στην έρευνα. Δήλωσαν ότι Αμπέντι «έφυγε από τη Βρετανία στις 15 Μαΐου και επέστρεψε στις 18».

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην οικογένεια, ο Αμπέντι βρισκόταν στη Λιβύη μερικές ημέρες πριν την επίθεση. Η γερμανική αστυνομία από την πλευρά της επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο πέρασε από το Ντίσελντορφ.

«Αγόρασε τα συστατικά τη βόμβας μετά την επιστροφή του», διευκρίνισε ο Ρας Τζάκσον αξιωματούχος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Αμπέντι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στη Λιβύη, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα δύο αδέλφια είχαν ενταχθεί στο ΙΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα