Σφοδρή κακοκαιρία στην Πορτογαλία με ένα νεκρό

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις αγνοούνται, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος της Μαδέρας.

Ένας υπάλληλος στο δημαρχείο της πόλης Ματσίκο, άνδρας 45 ετών, έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον παρέσυρε ένα κύμα την ώρα που προσπαθούσε να δέσει ένα σκάφος στο λιμάνι της πόλης που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού Μαδέρα.

Από χθες Τρίτη βράδυ οι λιμενικές αρχές έχουν καταμετρήσει 24 σκάφη που έχουν καταστραφεί από τα ισχυρά κύματα, ενώ έχουν ανακοινώσει ότι έχει υποστεί ζημιές και το λιμάνι της Φουντσάλ, της πρωτεύουσας της Μαδέρας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση αναζήτησης από το πορτογαλικό λιμενικό δύο ψαράδων που έπλεαν στα ανοικτά του Αλγκάρβε της ηπειρωτικής Πορτογαλίας.

Ισπανοί διασώστες αναζητούν επίσης έναν Ρώσο τουρίστα που αγνοείται από μια παραλία στο νησί Μεγάλη Κανάρια.

Εξάλλου προσωρινά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί Λα Πάλμα, όπου πλημμύρισαν και πολλά σπίτια.

Στη Μαδέρα τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για περιστατικά με πεσμένα δέντρα και καταρρεύσεις τοίχων, ενώ περίπου 10 δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.

Σήμερα το πρωί έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία και να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ακυρώθηκαν περίπου 20 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φουντσάλ, γεγονός που επηρέασε σχεδόν 3.000 επιβάτες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Πορτογαλίας είχε θέσει χθες τη Μαδέρα σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που αναμενόταν να πλήξουν το νησί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα