Σωσίβιο ο Τσίπρας για τους «γαλάζιους» αρχηγούς

Στις εκλογές για το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχει τεθεί το δίλλημα «ποιος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα». Έτσι σε αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο, ουδείς εκ των υποψηφίων δεν έχει αναλύσει επαρκώς το όραμα του για την παράταξη. Πως θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τον πολιτικό της λόγο, πως θα επιτευχθεί η αναδιοργάνωση του κόμματος, πως θα πορευθεί με βάση τα υπέρογκα χρέη.

Αντίθετα και οι τέσσερις υποψήφιοι ποντάρουν στον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων και στην κυβερνησιμότητα της Ν.Δ. Γι’ αυτό κι έχουν προτάξει τις επιθέσεις κατά του Τσίπρα. Ίσως μάλσιτα τους βολεύει αυτό διότι αποφεύγουν τις κακοτοπιές με το να αναλύσουν το πώς και προς τα πού θα πορευθεί η Ν.Δ. Προφανώς για να μην κακοκαρδίσουν κανένα, που μπορεί να επηρεάσει ψηφοφόρους.

Σε αυτή τη ρότα κινείται τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν φείδεται χαρακτηρισμών κατά του πρωθυπουργού. Όπως έγινε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «νεοφιλελεύθερο αριστερό που αναζητεί συνενόχους», κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει προσχηματικό διάλογο.

Ο Μεϊμαράκης, επίσης τόνισε: «Ήδη ο άνθρωπος προσπαθεί να μπει στη Σοσιαλδημοκρατία με τον κ. Σουλτς και τον κ. Ολάντ. Τι νομίζετε, τώρα ότι είναι αριστερός;» για να προσθέσει: «Εγώ χαίρομαι που ένας πρώην Σταλινιστής, Μαρξιστής μου μιλάει σήμερα για αναπτυξιακά ζητήματα μέσω ιδιωτικοποιήσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν λέει ούτε «ναι» ούτε «όχι» σε όλα, τουναντίον «συμφωνεί με όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύει ότι υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες της και όχι σε μέτρα που είναι υφεσιακά».
Τέλος, προανήγγειλε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα προχωρήσει σε ανοικτό συνέδριο με μέλη του κόμματος αλλά και φορείς της κοινωνίας. «Ο διάλογος με τους πολίτες θα είναι αμφίδρομος και συνεχής» διαβεβαίωσε, ενώ απέφυγε τις επιθέσεις κατά των συνυποψηφίων του.

Σενάρια
Την ίδια ώρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε ομιλία του χρησιμοποίησε μία φράση που σίγουρα πυροδοτεί διάφορα σενάρια συνομωσίας. Η φράση « έως τις εκλογές μπορεί να δούμε Σόδομα και Γόμορρα» που χρησιμοποίησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι άλλοι υπαινιγμοί κατά Μεϊμαράκη δείχνει ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ποντάρει στην πόλωση.
Ο κ. Τζιτζικώστας υπονόησε ότι η απουσία εκπροσώπου του Β. Μεϊμαράκη από την ΚΕΦΕ μπορεί να υποκρύπτει διάθεση αμφισβήτησης του αποτελέσματος ενώ αμφισβήτησε και τις διαρροές ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Τέλος εκτίμησε πως μπορεί να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, αλλά, όπως είπε, ακόμη και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει συμφωνία με τους δύο που θα αποκλειστούν.
Όπως εξήγησε «έχουμε καλή προσωπική με τον Άδωνη και τον Κυριάκο και μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι, γιατί έχουμε βγει έξω και με τις συζύγους μας». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ, λόγω ηλικίας, να πω ότι είμαι φίλος με τον Βαγγέλη, αλλά εκτίμησα τη στάση του στις περιφερειακές εκλογές, όταν, παρότι του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να έρθει επάνω για να με πολεμήσει, εκείνος δεν το έκανε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα