«Τέλη του ’13, αρχές του ’14 το κανονικό πρόγραμμα»

Την πρόβλεψη ότι η νέα τηλεόραση, η ΝΕΡΙΤ, θα εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα στο τέλος του τρέχοντος έτους ή το πολύ στις αρχές του 2014, έκανε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Μιλώντας στο ραδιόφωνό του Αlpha 9.89 o κ. Καψής αναφέρθηκε ειδικότερα στον βασικό σκόπελο που δημιουργεί το ΑΣΕΠ κα΄θως ο φορέας χρειάζεται τρεις μήνες για να κάνει τις προσλήψεις. «Θα γίνει προσπάθεια να συντομευθεί όσο είναι δυνατόν αυτό το μεσοδιάστημα, γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει η ανάπτυξη του φορέα χωρίς το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και συνέχισε:

«Υποσχεθήκαμε ότι το προσωπικό θα προσληφθεί εξ αρχής με απόλυτα αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Όμως, από την ώρα που θα μπει η Δημόσια Τηλεόραση στην Αγία Παρασκευή θα αρχίσουν να φαίνονται και οι αλλαγές».

Ειδικά για το τελευταίο ο κ. Καψής είπε ότι για να αποκατασταθεί το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης θα χρειαστεί ο νέος φορέας να έχει πρόσβαση τουλάχιστον στο αρχείο της ΕΡΤ και στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν η Αγία Παρασκευή τελεί υπό κατάληψη; Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό η απόφαση ακόμη και εισαγγελικής παρέμβασης, είναι τυπικά θέμα του κατόχου του κτιρίου που είναι το υπουργείο Οικονομικών. «Ουσιαστικά, βέβαια, είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρει η κυβέρνηση. Δεν θα την πάρει ο κ. Στουρνάρας, θα την πάρει η κυβέρνηση λογικά» ξεκαθάρισε ο κ. Kαψής, επαναλαμβάνοντας ότι για την κάλυψη της ελληνική Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ανάγκη η Δημόσια Τηλεόραση να λειτουργήσει από την Αγία Παρασκευή.

                                                                                    

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα