Τέλος τα χημικά και οι κλούβες από τα Εξάρχεια

 Σωρεία αλλαγών ετοιμάζει ο Γιάννης Πανούσης στο τρόπο δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το σχέδιο που παρέδωσε στον πρωθυπουργό .

Μέσω συνέντευξής τους στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προαναγγέλλει το τέλος στη χρήση χημικών από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, την απόσυρση των κλούβων από την περιοχή των Εξαρχείων και την αναδιάρθρωση – αλλά όχι κατάργηση – των ΜΑΤ.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης προαναγγέλλει την ενοποίηση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ, αλλά και την άμεση έναρξη συζήτησης για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων έκτακτης ανάγκης.

Στο μέτωπο της τρομοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει πως το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ποινικά, αλλά και με πολιτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα στη Βουλή.

Τέλος, σημειώνει πως η ΕΥΠ θα έχει ως καθήκον μόνον την εξωτερική ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα εκτιμά πως χρειάζεται η σύσταση ενός φορέα που θα διασφαλίζει ότι η υπηρεσία θα ελέγχεται από τις δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές και δεν θα αυτονομείται.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα