Τα… κόλπα της ΕΠΟ έστειλαν εκ νέου την Κέρκυρα στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Ανατροπή των δεδομένων του πρωταθλήματος είναι πιθανό να υπάρξει την Πέμπτη, καθώς η Κέρκυρα προσέφυγε εκ νέου στο διαιτητικό δικαστήριο, εκμεταλλευόμενη την ανικανότητα της ΕΠΟ.

Για πολλοστή φορά η Ομοσπονδία βγαίνει εκτεθειμένη, καθώς στην ποινή που επιβλήθηκε στην Κέρκυρα δεν αναγράφηκε η λέξη υποβιβασμός, αλλά αποβολή. Ο κανονισμός λέει ότι η ομάδα του Ιονίου θα έπρεπε να τιμωρηθεί είτε με υποβιβασμό, είτε με αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δηλαδή, να πέσει τη Γ’ Εθνική και όχι στη Football League. Η ποινή ωστόσο ανέφερε: «αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2015-16». Μια ποινή που δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό της Ομοσπονδίας και ουσιαστικά έφερνε το Διαιτητικό Δικαστήριο προ… τετελεσμένου, μιας και δεν είναι αρμόδιο για υποθέσεις αποβολής, αλλά μόνο για υποβιβασμού, για τον λόγο αυτό δήλωσε και αναρμοδιότητα. Τα τερτίπια της ΕΠΟ, λοιπόν, απειλούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα, καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του.

Η… εξυπνάδα της ΕΠΟ έθεσε την Κέρκυρα εκτός Super League, όμως άφησε διάτρητη την υπόθεση, με το νομικό τμήμα των «Φαιάκων» να ανακαλύπτει την… τρύπα που… μπάζει η ιστορία και να διεκδικεί τη δικαίωσή του. Η Κέρκυρα ζήτησε επεξήγηση της ποινής από την Επιτροπή Εφέσεων, η οποία επέμεινε στην απόφαση που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Ότι δηλαδή η αποβολή από το πρωτάθλημα σημαίνει υποβιβασμό και όχι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η όλη υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο θα εκδικάσει την Πέμπτη, οπότε θα έχουμε και οριστική απόφαση για το ποια ομάδα θα συνεχίσει στη Super League. Οι αποφάσεις που μπορεί να πάρει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, πλέον είναι τρεις:

Α) Το Διαιτητικό να «πατήσει» και πάλι πάνω στην απόφαση που συνεχίζει να μιλά για αποβολή και να μην πάρει καθόλου υπόψη την ερμηνεία που μιλάει για υποβιβασμό, με αποτέλεσμα να μη μπει και πάλι στην ουσία και να απορρίψει εκ νέου την προσφυγή της Κέρκυρας.

Β) Να εκδικάσει την υπόθεση και να μη δικαιώσει τους Φαίακες, κάτι που θα τους υποβιβάζει οριστικά.

Γ) Να εκδικάσει την υπόθεση, δικαιώνοντας την Κέρκυρα. Τότε οι Επτανήσιοι επιστρέφουν στη Super League, ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται στη Football League και τα παιχνίδια των Βοιωτών με Ατρόμητο και Ολυμπιακό είναι άκυρα, με την διοργανώτρια αρχή να πρέπει να ορίσει εκ νέου τα ματς αυτά, με αντίπαλο των δύο αυτή τη φορά την Κέρκυρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα