«Τα λάθη της Ν.Δ. φέρνουν τον Τσίπρα στην εξουσία»

Πρόθυμος να βοηθήσει δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με την προϋπόθεση όμως, όπως ανέφερε, «να αλλάξει πολιτική ο Σαμαράς». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στα Παραπολιτικά fm σχετικά με τα σενάρια επιστροφής στελεχών στη Ν.Δ. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει λάθη , με αποτέλεσμα αυτού να στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

 Αναφορικά με την διεύρυνση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω τη χώρα μου. Αν μια συστράτευση και συνεργασία πολιτικών δυνάμεων οδηγήσει σε πολιτική ενίσχυση των ελληνικών επιχειρημάτων απέναντι στην τρόικα, δηλώνω ότι είμαι έτοιμος».

Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει κανένας διάλογος με κανέναν. Φοβάμαι όμως ότι έρχεται ο Τσίπρας μετά βαΐων και κλάδων. Δεν τον φέρνει η αξιοσύνη του όμως στην εξουσία».

«Ούτε ο Σαμαράς μόνος του θα σώσει την Ελλάδα, ούτε ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας το επιχείρημα που προτάσσουν πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας ότι με την επιστροφή Καρατζαφέρη και Πολύδωρα δεν θα αναχαιτιστεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει «Ο καθένας έχει τα δικά του μαθηματικά. Κι εγώ και ο Πολύδωρας είμαστε μέλη της αστικής δημοκρατίας μας κι αυτή κινδυνεύει από τον Τσίπρα. Κανείς δεν περισσεύει. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής προκειμένου να συστρατευτούμε όλοι. Εάν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, όλοι αντιλαμβάνονται ότι θα είναι ευθύνη του ίδιου του Σαμαρά. Τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν τον Τσίπρα στην εξουσία κι όχι τα στελέχη που έχουν μείνει εκτός. Ούτε ο Σαμαράς μόνος του θα σώσει την Ελλάδα, ούτε ο Τσίπρας».

«Kαίγονται ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Τέλος, για την προεδρολογία ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλησε να πάρει θέση τονίζοντας: «Δεν έχω θεσμικό ρόλο. Δεν με αφορά αν είναι ικανός ή όχι ο Καραμανλής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με τις διαρροές που γίνονται, εκτιμώ ότι καίγονται ονόματα. Φοβάμαι ότι εξαντλούνται τα περιθώρια και οι επαφές με τους ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν το συγκεκριμένο αξίωμα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί πρόσκληση για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι είναι μια πολύ καλή και έξυπνη ιδέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα