«Τα μπαράκια σας λείπανε… Έχουμε γίνει τσίρκο medrano»

 

«Δεν ντρέπεστε ρε! Ακόμη δεν βγήκατε από το αυγό σας μου θέλετε και μπαράκια; Είναι εικόνα αυτή που δείχνετε; Έχουμε καταντήσει «τσίρκο Medrano» στα Play Off. Δε μου φτάνει μόνο να νικάτε. Θέλω να παίζετε και μπάλα! Σας βλέπω σε κάθε αγώνα. Δεν είναι εικόνα αυτή! Έχετε ότι ζητάτε, δεν σας λείπει τίποτα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω μαζί σας, αλλά θα υπάρξουν εξελίξεις!»

Τάδε έφη: Δημήτρης Μελισσανίδης. Η επίσκεψή του στα Σπάτα την περασμένη Πέμπτη συνοδεύτηκε με φωνές και απειλές. Φωνές προς όλη την ομάδα για την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα τέσσερα παιχνίδια των Play Off και απειλές προς δύο νεαρά παιδιά της ΑΕΚ που εθεάθησαν να νυχτοπερπατούν! Δεν αποκλείεται μάλιστα το συγκεκριμένο δίδυμο να πει «αντίο» το καλοκαίρι προς παραδειγματισμό! Εκτός κι αν τους δοθεί η ευκαιρία να διορθώσουν την κατάσταση με την εικόνα τους στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Απόλυτη κάλυψη στον Δέλλα

Ο Μελισσανίδης για να αποδείξει στους σοκαρισμένους παίκτες της Ένωσης ότι έχει πρόβλημα αποκλειστικά με αυτούς κάλυψε τον Τραϊανό Δέλλα, λέγοντάς τους ότι έχουν έναν σοβαρό προπονητή που κάνει καλά τη δουλειά του και ότι εκείνοι αντί να είναι απόλυτα επαγγελματίες για να πάρουν από αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερα, αδιαφορούν για τις οδηγίες του και τον εσωτερικό κανονισμό και διασύρουν με τον τρόπο τους την ομάδα.

Μετά από αυτό το σκηνικό όλα δείχνουν πως δύο παίκτες της ΑΕΚ που υπολογίζονταν κανονικά για τη σεζόν της επιστροφής στη Super League πρέπει να κάνουν μεγάλη υπέρβαση στις λίγες εβδομάδες που απομένουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς για να αλλάξουν το μέλλον τους.

Θυμίζουμε πως πέρσι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε προβεί σε αντίστοιχες απειλητικές δηλώσεις (όχι όμως στα Σπάτα, αλλά στο περιβάλλον του), μετά από τα πρώτα μέτρια παιχνίδια της ομάδας στη Football League 2, λέγοντας ότι θα τους διώξει όλους και θα πάρει άλλους 20 παίκτες στη θέση τους αν συνεχίσουν να παρουσιάζουν την ίδια εικόνα.

Σε δυσμένεια κι άλλοι ποδοσφαιριστές

Δεν είναι, όμως, μόνο εκείνοι που νυχτοπερπατούν σε δυσμένεια. Υπάρχει μία διάθεση για αποδέσμευση κι άλλων παικτών, αφού η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως την επόμενη σεζόν στόχος δεν είναι ένα καλό πλασάρισμα και μία αξιοπρεπής επιστροφή, αλλά το πρωτάθλημα! Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί ένα γεμάτο ρόστερ με δύο βασικούς παίκτες σε κάθε θέση (όπως Μπακάκης και Γκάλο για δεξί μπακ) και όχι ένας βασικός και ένας αναπληρωματικός. Η ΑΕΚ έδειξε καλά δείγματα γραφής φέτος, αλλά η αναγωγή που έχει γίνει με τις απαιτήσεις της Super League, αφήνει αρκετούς παίκτες που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν σίγουροι, κάτω από τη βάση.

Συγκεκριμένα, οι Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και Κρισάντους, ποδοσφαιριστές που μέχρι πριν από 5-6 εβδομάδες υπολογίζονταν κανονικά (ή τουλάχιστον δεν είχαν μπει σε κάποιου είδους «μαύρη λίστα») δεν ικανοποιούν στα τελευταία παιχνίδια (και στις προπονήσεις) και έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στη διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία. Επίσης, Ανέστης και Σοϊλέδης είναι ασταθέστατοι, ενώ Ντούνης, Γροντής, Φαγέ, Καραγκιολίδης, Σαρρής και Ντ’ Ακόλ εκτός πλάνων εδώ και καιρό. Στόχος του Δέλλα δεν είναι η μετάλλαξη της ομάδας (όπως έγινε πέρσι με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αποχαιρέτισαν μόλις έβγαλαν την υποχρέωση της Football League 2), αλλά η εξέλιξή της με βάση αρκετούς παίκτες του σήμερα. Όταν όμως μία οκτάδα παικτών αρχίζει ξαφνικά και απογοητεύει και με δεδομένο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους τραυματίες Μπρέσεβιτς και Κορδέρο, τότε ο προγραμματισμός μπαίνει αυτόματα σε άλλη βάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο παίκτες που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής (Σιμόες και Γκάλο), έρχονται σε θέσεις που υπήρχαν ήδη βασικοί παίκτες (Μπακάκης στα μπακ, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γιόχανσον στα χαφ) και αυτό είναι απόδειξη του ότι η ΑΕΚ του χρόνου θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και να φτιάξει το καλύτερο δυνατό σύνολο για να πρωταγωνιστήσει στο μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών της Super League.

Μένει να δούμε αν πράγματι θα υπάρξουν εκπλήξεις στο ρόστερ της ΑΕΚ και πόσοι θα είναι αυτοί που θα μείνουν από το φετινή ομάδα την επόμενη χρονιά. Για την ώρα σίγουροι είναι μόνο οι: Αραβίδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακάκης, Γκάλο, Μάνταλος, ενώ μάλλον πιθανή είναι και η παραμονή των Σοϊλέδη, Κολοβέτσιου, Ανέστη, Πλατέλλα, Μπαρμπόσα, Κορδέρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα