Τα “ναι” και τα “όχι” του πολυνομοσχεδίου

Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας στη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “σοβαρή και υπεύθυνη” αντιπολίτευση εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις για τη διατήρηση των κεκτημένων της χώρας και έξοδο από το μνημόνιο στο οποίο πάντως υποστήριξε ότι οδήγησε την χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αφού χαρακτήρισε ως «άνευ όρων παράδοση», τη «δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της προηγούμενης περιόδου, παρατηρώντας ότι επιβάλλονται νέοι φόροι και νέες περικοπές συντάξεων, ενώ αναιρούνται ευνοϊκού χαρακτήρα ρυθμίσεις, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προανήγγειλε σε ποιες ρυθμίσεις θα καταψηφίσουν και ποιες θα στηρίξουν οι πράσινοι βουλευτές.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούκος, υποστήριξε ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις που σωρεύουν νέα βάρη στους πλέον αδύναμους και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε κάνει άλλες επιλογές από τον Ιανουάριο και εντεύθεν. Μεταξύ αυτών οι νέες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και εκείνες στα εισοδήματα από τα ακίνητα, η κατάργηση της διάταξης για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων και εκείνη των συντάξεων των υπερηλίκων ανασφάλιστων, η κατάργηση της δυνατότητας συμψηφισμού οφειλών με δικαιούμενη σύνταξη για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, η μείωση των κατώτερων συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και των ποινών μείωσης συντάξεων ακόμα και στα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η αναίρεση των διατάξεων του νόμου για τις 100 δόσεις, διατηρώντας όμως σε ισχύ την ΠΝΠ που ενέταξε στις ρυθμίσεις τους οφειλέτες άνω του 1.000.000.

Ποιες θα ψηφίσει

Αντίθετα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει διατάξεις που αποτελούν συνέχεια προηγούμενων νόμων καθώς και όσες αφορούν ρεαλιστικότερες προσαρμογές στις φορολογικές διαδικασίες και στις προβλεπόμενες ποινές. «Είμαστε θετικοί σε κάθε διάταξη περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης σε αντίθεση με ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», είπε, σημειώνοντας πάντως πως περιμένουν τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού και τις απόψεις του, κυρίως για τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων ρυθμίσεων στη Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα