Τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για φορολογία και πρόστιμα

Αγορές με πιστωτικές κάρτες για αύξηση του αφορολόγητου προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στους φόρους ενώ αλλαγές και εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν και στον τομέα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το αφορολόγητο εξετάζεται είτε η αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου εφόσον το σύνολο των δαπανών του φορολογουμένου γίνει με κάρτα, είτε να δοθεί υψηλότερο αφορολόγητο όριο από το υφιστάμενο των 9.550 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν κάρτες.

Ταυτόχρονα εξετάζονται κίνητρα και για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν χρήση του πλαστικού χρήματος.Πρώτα απ’ όλα θα προβλέπεται επιδότηση για την αγορά μηχανημάτων POS, ενώ τα έσοδα που προκύπτουν από τις αγορές με πιστωτικές κάρτες εξετάζεται να έχουν μικρότερη φορολόγηση.

Στο τραπέζι είναι και η μείωση των επιτοκίων των τραπεζών που σήμερα κινείται σε υψηλά επίπεδα και κάνει απαγορευτική τη χρήση πιστωτικής κάρτας για πολλούς πολίτες.
Παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη για τη διενέργεια κληρώσεων με σημαντικά δώρα που θα περιλαμβάνουν ακόμη και ακίνητα.

Τα πρόστιμα

Στην Καραγιώργη Σερβίας εξετάζονται αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ώστε να σταματήσουν τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών από μη εισπραττόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με την ηγεσία της ΓΓΔΕ από τα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα εισπράττεται μόλις το 0,47% και το υπόλοιπα 99,53% εγγράφεται ως ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα