«Τελειωμένο το ΠΑΣΟΚ- Ακατάλληλος ο Βενιζέλος»

Στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ  και στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Ζάππειο με τις αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις επευφημίες υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ της αισχίστης μορφής»,  έκανε λόγο για ένα κόμμα που ολοκλήρωσε τον κύκλο του, χαρακτήρισε «ακατάλληλο» τον Βενιζέλο για να προχωρήσει στην ανανέωση του κινήματος και προέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να μην ασχοληθεί άλλο με την πολιτική.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον τελειώσει και τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την εικόνα. Το κόμμα  δεν πρέπει να εγκαταλείψει την ευρύτερη κεντροαριστερά ούτε να εντυπωσιαστεί από κάτι άλλο» τόνισε αρχικά για να συνεχίσει: «Τα κόμματα δεν είναι αιώνια. Προσωπικά θυμάται μια ντουζίνα κόμματα που ήλθαν και παρήλθαν. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε ορισμένα πολύ βασικά πράγματα, πέτυχε την συμφιλίωση μετά τον εμφύλιο πόλεμο, την απελευθέρωση των γυναικών, επήλθε ισορροπία στην επαρχία, βελτιώθηκε η παιδεία και η υγεία, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας δαπανηρός δημόσιος τομέας τον οποίο πληρώνουμε και σήμερα» είπε ο πρώην υπουργός.

 «Το κόμμα πρέπει να κάνει συμμαχίες»

Σχετικά με τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και πλειοψηφίας και όχι του 8%. Το κόμμα πρέπει να κάνει συμμαχίες».

Ο κ. Πάγκαλος πάντως είπε πως πλέον δεν τον ενδιαφέρει ούτε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, λέγοντας ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ανήκει στην ιστορία και πρέπει να δημιουργηθεί κάτι άλλο. Τόνισε μάλιστα ότι ο χώρος δεν σηκώνει άλλον ηγέτη, πρέπει να κατέβουμε, τόνισε σε ένα συνέδριο με ιδέες.

 «Χρειάζεται ψυχανάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρός ήταν ο Θ. Πάγκαλος και στην κριτική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι ένα κόμμα με το οποίο δεν βγάζει άκρη και χρειάζεται ψυχανάλυση, καθώς «απ’ τη μια θέτουν θέμα ορκωμοσίας και από την άλλη πάει ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος», ενώ τόνισε πως πρόκειται για ένα κόμμα που έχει θέσει τον εαυτό του εκτός θεσμικού πλαισίου.\

«Κι εγώ ορκιζόμουν και δεν το έκανα ζήτημα ούτε προκάλεσα ζημιά». Ο Τσίπρας κάθεται και συζητάει την εικόνα που έδειξε όταν δεν ορκίστηκε. Το έκανε θέμα για να προκαλέσει ταραχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Πάγκαλος δεν έχει αποκηρύξει την επαναστατική βία και αυτό παραμένει οξύτατο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν αποδέχεται ούτε τους νόμους αν και είναι πάρα πολλοί και ουσιαστικά καλοί. Όμως δεν τους εφαρμόζουμε και αυτό είναι το πρόβλημά μας σαν χώρα.

 «Να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός πολιτικής ο Παπανδρέου»

Αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε πως έχει το δικαίωμα να κάνει δικό του κόμμα. «Θα τον συμβούλευα να ασχοληθεί με κάτι άλλο και όχι με την πολιτική» είπε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε αθλιότητες τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Ζάππειο την περασμένη Δευτέρα.

 Παρομοίασε την υποψηφιότητά Κουβέλη με  αβγό που το τρώει κανείς γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει

Έντονα επικριτικός ήταν για τον Φώτη Κουβέλη με αφορμή τα σενάρια για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Πάγκαλος παρομοίασε την υποψηφιότητά του με ένα αβγό που το παίρνει κάποιος από το ψυγείο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει.

«Το μισό του κόμματός του τον αμφισβητεί» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ μια υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα εκφράζει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πλειοψηφία.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα