Τζιχαντίστριες γένους θηλυκού

Οι τζιχαντιστές έχουν σκορπίσει το τρόμο και το θάνατο, με τελευταίο τραγικό περιστατικό τις χαμένες ζωές στο Παρίσι, ωστόσο πίσω από τους άνδρες μακελάρηδες υπάρχουν και γυναίκες που εγκαταλείπουν τις οικογένειες τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των μακελάρηδων.

 Μπορεί η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν να είναι αυτή τη στιγμή η υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενη λόγω της σχέσης της με τον μακελάρη στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, Αμεντί Κουλιμπαλί, ωστόσο είναι μία μόνο από τις γυναίκες του Τζιχάντ που είναι έτοιμες να θυσιαστούν όπως οι τρεις εκτελεστές στη Γαλλία, αφού πρώτα θα έχουν σκορπίσει τον τρόμο και το θάνατο.

Το πιο ανησυχητικό όμως σύμφωνα με τους ειδικούς πως όλο και περισσότερες γυναίκες από τη Δύση γίνονται Τζιχαντίστριες. Οπως αναφέρει και το CNN στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με γυναίκες ντυμένες στα μαύρα και όπλα στα χέρια να δηλώνουν έτοιμες για ιερό πόλεμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σάλι Τζόουνς, μητέρα δύο παιδιών, η οποία από τη στιγμή που ασπάστηκε στο Ισλάμ φαίνεται να άλλαξε το όνομά της σε Σακίνα Χουσείν. Ετσι άφησε πίσω της τις οικογενειακές στιγμές που φωτογραφιζόταν αγκαλιά με το σύντροφο της και το νεογέννητο γιο τους, αφού πλέον ποζάρει στο φωτογραφικό φακό μόνο με τα καλάσνικοφ στο χέρι.

Η ίδια εγκατέλειψε τη Βρετανία όταν γνώρισε έναν τζιχαντιστή μέσω διαδικτύου και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στη Συρία και μάχεται στο πλευρό των Τζιχαντιστών, ενώ δηλώνει στους Times του Λονδίνου πως έχει μαζί και τον γιο της, τον οποίο πλέον έχει ονομάσει Χάμζα. Μάλιστα ανέβασε στο διαδίκτυο ένα σχόλιο που σοκάρει «ο γιος μου και εγώ αγαπάμε τη ζωή με εκείνους που αποκεφαλίζουν».

Σύμφωνα με το CNN τον Σεπτέμβριο αναλυτές για την τρομοκρατία είπαν ότι το 15% των ξένων που θα στρατολογήσουν οι τζιχαντιστές ίσως είναι γυναίκες. Διακόσιες γυναίκες από τουλάχιστον 14 χώρες. Οι ειδικοί λένε πως τις γυναίκες τις παρακινεί η ιδέα να γνωρίσουν ένα σύζυγο Τζιχαντιστή. Ελπίζουν για το γόητρο που συνοδεύει τους συζύγους, οι οποίοι πεθαίνουν ως μάρτυρες.

Ακόμα μία Τζιχαντίστρια προέρχεται από τη Βρετανία, μία φοιτήτρια ιατρικής 21 ετών με το όνομα Μουτζαχιντά Μπιντ Ουσάμα, η οποία κάνει απίστευτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Είναι η ίδια που ανέβασε μία αποκρουστική φωτογραφία σε λογαριασμό της στο twitter.\

 

Μία γυναίκα με μπούργκα και ιατρική ρόμπα που κρατάει ένα ανθρώπινο κεφάλι, ενώ σχολιάζοντας την εικόνα αναφέρει «Η δουλειά των ονείρων μου. Μια γιατρών τρομοκράτησα». Σε άλλες αναρτήσεις της επαινεί τον Αναουάρ Αλαουλάκι, τον ακραίο ισλαμιστή ιεροκήρυκα που αν και νεκρός από το 2011 φαίνεται ότι ενέπνευσε τους αδερφούς Κουασι να αιματοκυλήσουν το Παρίσι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα