«Τις ξεπούλησε ο Τσίπρας στους ξένους»

Έστω και με καθυστέρηση το ΠΑΣΟΚ πήρε μπρος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αφού προηγήθηκε η επερώτηση του Χάρη Θεοχάρη, στην Χαριλάου Τρικούπη κατάλαβαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι καυτό κι έτσι αποφάσισαν να το αναγάγουν σε σκάνδαλο.

Μάλιστα στο θέμα παρενέβη και η Φώφη Γεννηματά, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα «για να αναδειχθούν οι ευθύνες σχετικά με τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σε συνάντηση το πρωί.

Η κ. Γεννηματά επέρριψε πλήρως τις ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. «Από την ιδεοληψία εναντίον της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην άλλη όχθη του ξεπουλήματος τους» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας ότι «οι ξένοι επενδυτές, αυτοί που ο κ. Τσίπρας έλεγε κερδοσκόπους, απέκτησαν τις τράπεζες αντί πινακίου φακής».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε κάθε απαίτηση της τρόικας και όπως διαπιστώνεται οδήγησε σε τρομακτική απώλειες των μετόχων και των καταθετών» και κατέληξε: Προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα και ευθύνες και θα αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για να δοθούν απαντήσεις.

Για το αγροτικό

Στο μεταξύ πακέτο 15 προτάσεων με στόχο την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής παρουσίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ημερίδα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες με κορυφαίο την φορολόγησή τους.

Κατά την εισήγησή της η Φ. Γεννηματά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής, θα πρέπει να συνδεθεί με τον τουριστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων.

Οι προτάσεις αφορούν στην αποκατάσταση της ομαλής καταβολής των οικονομικών εισροών στους αγρότες, στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων της νέα ΚΑΠ 2014-2020, σ’ ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης των αγροτών, με αναγνώριση του ιδιαίτερα κρίσιμου ρόλου της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την απασχόληση, στην εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τη ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και το χτύπημα των καρτέλ που κερδοσκοπούν εις βάρος των αγροτών.

Για τις συντάξεις

Το Ινστιτούτο Στρατηγικών & Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ αύριο Τετάρτη από τις 2 το μεσημέρι. Θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, ενώ την ημερίδα θα ανοίξει με ομιλία, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα