Τι είπαν μεταξύ τους Τσίπρας και Μέρκελ στη Μάλτα

Στη Μάλτα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είχε συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Καγκελάριος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που είχε την Πέμπτη στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία, ειδικότερα δε όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό όπως και στη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας για τους πρόσφυγες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι οι προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Τι συμφώνησαν για την αξιολόγηση

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα