Τους καλύτερους Έλληνες και ξένους που ξεχωρίζουν

Πέρσι τέτοια εποχή ο κόσμος της ΑΕΚ διψούσε να δει την ομάδα του στη Super League και ανυπομονούσε για μία «μετεγγραφή αεροδρομίου». Περίμενε τη νέα διοίκηση να μπει δυναμικά στο παζάρι και όταν ήρθε ο Μπουονανότε, ο κόσμος πήγε ενθουσιασμένος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φέτος, όμως, παρά το ότι μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά στη Super League και με την ΑΕΚ κάτοχο του Κυπέλλου ο κόσμος δε δείχνει αυτή τη λαχτάρα. Είναι πιο υπομονετικός και δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο πλάνο της διοίκησης. Αυτή η νοοτροπία που διέπει το φίλο της Ένωσης είναι δείγμα της πετυχημένης τακτικής της ΠΑΕ εδώ και τρία καλοκαίρια.

Ο Σιμόες, ο Γιόχανσον και ο Ντιέγκο

Τα παραδείγματα του Γιόχανσον που ήρθε πέρσι το χειμώνα και των Σιμόες και Μπουονανότε που κατέφτασαν το καλοκαίρι, είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Ο Σουηδός κάνει πράγματα και θαύματα, ο Πορτογάλος Σιμόες ήρθε και έγινε ηγέτης της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.  Το σκηνικό αυτό διαμόρφωσε το χαρακτήρα του «κιτρινόμαυρου» οπαδού και αποτέλεσε μάθημα και στη διοίκηση. Και πέραν της διαμορφωθείσας και πετυχημένης φιλοσοφίας των μελετημένων και όχι απαραίτητα ακριβών κινήσεων, άφησε χρήματα και στο ταμείο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή.

Η κατάλληλη στιγμή είναι η φετινή

Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ αποφασίζει να μπει δυναμικά στο ελληνικό παζάρι για δεύτερη φορά από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η πρώτη ήταν η προπέρσινη, όταν αποκτήθηκαν Μάνταλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Αραβίδης, Ανέστης, ότι καλύτερο κυκλοφορούσε σε κάθε θέση. Πέρσι, και με την ελληνική αγορά να μην παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο, η ΠΑΕ κινήθηκε δραστήρια στην ξένη αγορά. Και φέτος, που ξεπετάχθηκαν κάποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, η ΑΕΚ έχει τα λεφτά στην άκρη (που δεν τα ξόδεψε πέρσι) να κινηθεί για τον Μπάρκα, τον Μπακασέτα και τον Βέλλιο. Είναι ή δεν είναι το σχέδιο καλό;

Οι ξένοι που ξεχωρίζουν και η σωστή αξιολόγηση

Το ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δείχνει μία… ευαισθησία φέτος στην ελληνική αγορά, δε σημαίνει πως δεν κοιτάζει και έξω. Ήδη γίνονται ενέργειες για να αποκτηθεί ο Τσιγκρίνσκι, ένας 29χρονος αμυντικός το βιογραφικό του οποίου ταιριάζει με αυτό των ξένων παικτών που αποκτήθηκαν πέρσι. Δηλαδή, με αποδεδειγμένη αξία, αλλά πεσμένη προσφορά τα τελευταία χρόνια λόγω συγκεκριμένων συνθηκών. Ο Ουκρανός αμυντικός βρίσκεται στο στόχαστρο ακριβώς επειδή η οικογένεια της ΑΕΚ ξέρει ότι μπορεί να προσφέρει συνθήκες στους παίκτες για να αναγεννηθούν. Αυτό φάνηκε με τον Βάργκας και τον Ντιντάκ σε μεγάλο βαθμό πέρσι.

Επίσης, η ΑΕΚ δείχνει να αξιολογεί σωστά τους παίκτες της, κάτι που έχει την ίδια σημασία με τις καλές μετεγγραφικές επιλογές. Για παράδειγμα, ο Κριστάντους και Μπαρόχα αποδεσμεύτηκαν εντελώς φυσιολογικά, ενώ ο Ανέστης κρίθηκε – και σωστά –επαρκής και δεν έγινε η σπασμωδική κίνηση της απόκτησης του Λόρια (όχι ότι θα ήταν κακό να αποκτηθεί).

Μελετούν την πρόταση της NOVA

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και ήδη μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης της πρότασης της NOVA για μείωση ομάδα. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, τώρα που δυναμώνει, ξέρει ότι θα παύσουν οι σχέσεις εξάρτησης κάποιων ομάδων, ωστόσο δεν παύει να ενστερνίζεται την άποψη ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να «σηκώσει» 16 ομάδες στη Super League. Τώρα, το αν πρέπει να συμμετέχει στα Play Off και ο πρώτος της κανονικής διάρκειας είναι άλλη κουβέντα. Η ΑΕΚ χτίζει μία ομάδα που μετά από χρόνια θα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, που έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στην κορυφή. Φανταστείτε μετά από 25 χρόνια να τερματίσει πρώτη και να χάσει το πρωτάθλημα στα Play Off…  Η πρόταση αυτή είναι ακόμη προς μελέτη…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα