Τούντορ-εμπιστοσύνη πέρα από κάθε προσδοκία

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο φετινός ΠΑΟΚ φαίνεται να παρατείνεται για μερικές ακόμη εβδομάδες, ίσως και μήνες. Ενώ ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έδιωξαν τους προπονητές τους όταν φάνηκε πως δεν μπορούν να μείνουν στο κυνήγι του Ολυμπιακού, η διοίκηση του Δικεφάλου του βορρά ενεργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, παρά το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έμεινε πραγματικά μακριά από την κορυφή.

Αυτή τη διοικητική ωριμότητα την οποία έχει αναδείξει εδώ και καιρό η «Α», αποδίδοντας τα εύσημα στον Ιβάν Σαββίδη για την αλλαγή μυαλών που έχει επιφέρει στην Τούμπα, φάνηκε και μετά το ματς της Λιβαδειάς, όπου παρά τη νέα γκέλα, δεν πέρασε ούτε ξώφαλτσα από τις πένες των δημοσιογράφων του ΠΑΟΚ κάποιο σενάριο απομάκρυνσης του… άσχετου και του ανίκανου προπονητή. Πάνε αυτές οι εποχές που ο ΠΑΟΚ έμενε 15 βαθμούς πίσω και ο προπονητής έμπαινε στο… πλοίο και έφευγε, με τις μακεδονίτικες εφημερίδες να γράφουν για το πόσο ανίκανος ήταν να καταλάβει το dna του ΠΑΟΚ και τα λοιπά…

Περιμένουν το έργο του να αναδεχθεί τους επόμενους μήνες

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα διαρκεί για τους αιώνες των αιώνων. Από τον Ιγκόρ Τούντορ περιμένουν να διακριθεί σε τέσσερες διαφορετικές εξετάσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα μέχρι τις αρχές της επόμενης σεζόν. Αυτές οι τέσσερις εξετάσεις είναι το Κύπελλο Ελλάδας, τα Play Off, η συνεισφορά του στον καλοκαιρινό προγραμματισμό κα τέλος τα ευρωπαϊκά προκριματικά του 2016.

Κύπελλο Ελλάδας και Play Off

Ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο, που δεν είναι άλλο από αυτό που χαρίζει η δεύτερη θέση, λόγω της προοπτικής του Champions League. Με τον ΠΑΟΚ δεύτερο μέσω των Play Off ή με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Τούντουρ εννοείται πως θα μείνει. Θα είναι η ελάχιστη επιβράβευση και θα του δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσει στην ομάδα σε όσες προκριματικές φάσεις χρειαστεί, ενώ φυσικά θα έχει και λόγω στο νέο προγραμματισμό.  Από εκεί και έπειτα και με ελάχιστη υποχρέωση, να μπει στους ομίλους του UEFA, ο Τούντουρ θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας με στόχο αυτή τη φορά την πρόκριση από τον όμιλο και φυσικά να μην χιλιόμετρα πίσω από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Προφανώς, μία τέταρτη ή πέμπτη θέση στα Play Off, δίχως διάκριση στο Κύπελλο, μάλλον θα σημάνουν το τέλος του Κροάτη, όπως δύσκολη θα είναι η θέση του αν πάρει καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν καταφέρει να το εκμεταλλευτεί στα καλοκαιρινά προκριματικά και μείνει από τον Αύγουστο εκτός Ευρώπης.

Νωρίτερα θα φύγει μόνο αν καταρρεύσει η ομάδα

Για την ώρα ο ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση και δύο βαθμούς πάνω από την έκτη. Προφανώς δεν θα καταφέρει να εκτοξεύσει τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ και λογικά θα είναι μεταξύ 2ης και 5ης θέσης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν, όμως, ξεκινήσει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που θα διακινδυνεύσει ακόμη κι αυτή την ελάχιστη πέμπτη θέση, τότε ο Κροάτης θα πει αντίο. Μόνο τότε όμως θα απομακρυνθεί ο Ιγκόρ Τούντορ.

Δεν κοιτάει μόνο τα αποτελέσματα ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης τα προηγούμενα τρία χρόνια έδιωξε ισάριθμους προπονητές όταν τα αποτελέσματα άρχισαν να στραβώνουν, όχι όμως μόνο για τα αποτελέσματα. Ο Γιώργος Δώνης έφυγε επειδή στον ιδιοκτήτη του Δικέφαλου δεν άρεσε ο χαρακτήρας του. Τον Χουμπ Στέφενς τον ξαπόστειλε όταν κατάλαβε πως ο Ολλανδός δεν μπορεί να αντιληφθεί την ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚ. Ο δε Άγγελος Αναστασιάδης έφυγε όταν το επιτελείο του Σαββίδη τον ενημέρωσε για την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση των παικτών, που οφειλόταν στην ξεπερασμένη προπονητική του Έλληνα κόουτς.

Ο Ιβάν Τούντορ, όμως, δεν έχει κάποια εμφανή κουσούρια, μία ιδιοτροπία που να προβληματίζει τον Σαββίδης Είναι βέβαια άπειρος, αλλά αυτό το γνώριζαν όταν τον προσλάμβαναν. Διατηρεί, όμως, εξωφρενικά τέλειες σχέσεις με τους παίκτες του, είναι αποφασισμένο,  και έβγαλε κι αυτόν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό στο Ντόρτμουντ που σημαίνει ότι οι παίκτες του μπορούν να το επαναλάβουν και θα το επαναλάβουν στα σημαντικά παιχνίδια όλων των διοργανώσεων από δω και πέρα.

Ο ΠΑΟΚ ηθελημένα ή άθελά του, λειτουργεί αυτή τη στιγμή με έναν βρετανικό ποδοσφαιρικό συλλογισμό, 19 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρώτο, κάτι αδιανόητο για την προ πενταετίας λειτουργία της ομάδας.  Αν ο Τούντορ πετύχει, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει κερδίσει ένα τεράστιο στοίχημα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα