Τούρκοι θησαύριζαν πουλώντας «μαϊμού» σωσίβια σε πρόσφυγες (βίντεο)

«Μαϊμού» σωσίβια πούλαγαν οι Τούρκοι σε πρόσφυγες  σε εργοστάσιο που λειτουργούσε παράνομα  στη πόλη Ιζμίρ της Τουρκίας.  

Την αποκάλυψη έκαναν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Dogan, τα οποία επισημαίνουν πως οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν 1.263 σωσίβια από το εργοστάσιο, στο οποίο εργάζονταν παράνομα και δύο παιδιά από την Συρία. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε την ίδια εβδομάδα που η θάλασσα ξέβρασε στις τουρκικές ακτές, τα πτώματα περισσότερων από 30 προσφύγων, οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν στην Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς φορούσαν τα εν λόγω σωσίβια κινώντας υποψίες στην τουρκική αστυνομία καθώς έμοιαζαν με προϊόντα «μαϊμού».

Επίσης, καθημερινά τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια με αμφίβολη ασφάλειας σκάφη και προορισμό τα ελληνικά νησιά, ως πρώτο βήμα στο ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του «Guardian», οι έρευνες της τουρκικής αστυνομίας ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν νεκροί πρόσφυγες οι οποίοι φορούσαν σωσίβια τα οποία φαινόταν ότι ήταν ανασφαλή ή ακόμη και απομιμήσεις αληθινών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αρκετές φορές οι ρεπόρτερ της στη διάρκεια των ερευνών τους για την προσφυγική κρίση, βρέθηκαν μπροστά σε πωλητές σωσιβίων που ήταν απομιμήσεις αληθινών.

https://youtu.be/2adWTdTr-8A

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα