«Το ανέκδοτο του Μαξίμου»

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για το non paper που εξέδωσε το Μαξίμου την Τρίτη το απόγευμα έκανε το Ποτάμι, που μιλάει για ανέκδοτο το σχέδιο εξόδου στις αγορές, ενώ την επικρίνει πως βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα.
Παράλληλα με νέες δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι πραγματικά συμβαίνει. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το Ποτάμι συμπαραστέκεται στην κυβέρνηση καθώς θέλει δίκαιη λύση “έξω από λιτότητες” αλλά θέλει ενημέρωση για τις επιδιώξεις του Μαξίμου σε σχέση με τους Ευρωπαίους». Πρόσθεσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με τη συμπίεση των συντάξεων και τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αναπτυξιακής πορείας με μεγάλες αποκρατικοποιήσεις.
Σε ότι αφορά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με ένα από τα περιβόητα non paper η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για το ενδεχόμενο ρήξης στις αντιθέσεις μεταξύ των εταίρων. Οι διαφορές αυτές όμως δεν είναι σημερινές. Υπάρχουν εδώ και καιρό. Ένας καλός διαπραγματευτής θα τις είχε εκμεταλλευθεί, κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες, ώστε οι αντιθέσεις αυτές να λειτουργήσουν προς όφελος της χώρας μας. Δυστυχώς όμως έχουμε πετύχει ακριβώς το αντίθετο: παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι απέναντί μας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο non paper γίνεται λόγος για σχέδιο εξόδου στις αγορές, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει με ανέκδοτο. Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να συνεχίσει με μισόλογα. Οι παραπλανητικές διαρροές δεν θα αποδώσουν καρπούς. Είναι ώρα της αλήθειας και των μεγάλων αποφάσεων. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και συμφωνία ώστε να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη».
Για την Παιδεία
Στο μεταξύ δύο ημέρες πριν από την απάντηση που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην «ώρα του πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτηση του Στ. Θεοδωράκη για την Παιδεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού μαζί με τους βουλευτές του κόμματος, αλλά και στελέχη βρέθηκαν έξω από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων.
Η παρουσία τους εκεί ήταν μία συμβολική κίνηση στήριξης του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να δηλώνει πως η κυβέρνηση καταργεί τα πρότυπα σχολεία αντί να ιδρύσει πολλά σε όλα την Ελλάδα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα πρότυπα σχολεία είναι λαϊκά σχολεία ενώ χαρακτήρισε ανατριχιαστικό να λέγεται από στελέχη της κυβέρνησης ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά για το εν λόγω θέμα: «Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ θα έκανα κατάληψη» και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι αντιστέκεται στην κατεδάφιση του θεσμού των πρότυπων σχολείων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα