“Το δημοψήφισμα για το ευρώ θα γίνει έξι μήνες μετά τις γαλλικές εκλογές”

Έξι μήνες μετά τις γαλλικές εκλογές τοποθετεί την διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή της Γαλλίας στην ευρωζώνη η Μαρίν Λεπέν, στην περίπτωση φυσικά που εκλεγεί στην προεδρία της χώρας της. Σύμφωνα με την ίδια, θα περιμένει τις εκλογές στη Γερμανία και την Ιταλία και μετά ενώ τόνισε πως οι τράπεζες δεν θα φύγουν από τη Γαλλία αν η χώρα βγει από το ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο Sud Radio και στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Senat, η Λεπέν δήλωσε ότι εάν εκλεγεί στις 7 Μαΐου, θα ανοίξει συζητήσεις με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και θα οργανώσει ένα δημοψήφισμα μέσα σε έξι μήνες.

“Στο τέλος της εξάμηνης περιόδου, θα είναι οι Γάλλοι πολίτες που θα αποφασίσουν”, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιτρέψει στη Γαλλία να δει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία και στην Ιταλία επίσης.

“Υπάρχει τόσο πολλή ρευστότητα στον κόσμο που δεν πρόκειται να τραβήξουν τα λεφτά τους από τη Γαλλία, πολύ περισσότερο όταν η Γαλλία θα επιστρέψει στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης”, τόνισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

“Ανησυχούν διότι γνωρίζουν πως πλέον δεν θα μπορούν να αποκομίσουν τα κέρδη που δημιουργούσαν στο παρελθόν… Ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό είναι που τους ανησυχεί. Ο κόσμος φεύγει από το ελεύθερο εμπόριο και την πολιτική laissez faire”, πρόσθεσε.

Οι εποπτικές αρχές του χρηματοπιστωτικού τομέα από την ΕΚΤ έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να έχουν στο νου τους όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και του πώς θα αντιδράσουν σε μια νίκη της Le Pen και/ή την επίδραση στην αγορά που θα ακολουθήσει ενδεχόμενη καλύτερη της αναμενόμενης επίδοσης, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα