«Το πάρτι της φοροδιαφυγής τελείωσε»

«Το πάρτι της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές τελείωσε», διαμηνύει ο Γιάννης Στουρνάρας μέσω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Με αφορμή την αποσφράγιση νυχτερινού κέντρου στη Χαλκιδική, στο οποίο είχε μπει λουκέτο από τον ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως η πολιτεία έχει δείξει τεράστια ανοχή στη φοροκλοπή. Αλλά κατέστησε σαφές πως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. «Αυτό αλλάζουμε πλέον. Σκοπεύουμε να κλείσουμε όλα τα παράθυρα του νόμου. Γιατί μέχρι τώρα οι παράνομοι καταστηματάρχες προτιμούν το πρόστιμο παρά το κλείσιμο του καταστήματος. Εκμεταλλεύονται ‘παραθυράκια’ και συνεχίζουν να κλέβουν», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι ενεργοποιείται «στρατιά τεσσάρων χιλιάδων ελεγκτών στις εφορίες για να ελέγχουν τους πάντες ώστε να δοθεί σε όλους σαφές μήνυμα ότι μπαίνει τέρμα στην κλοπή του κράτους».

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες «στον αγώνα αντιμετώπισης της κλοπής του κράτους, γιατί τελικά τους πολίτες κλέβουν οι παράνομοι καταστηματάρχες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα