Το στοίχημα του Κυριάκου

Ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, που έχει περάσει από το «μικροσκόπιο» των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Εκτός του ΕΝΦΙΑ και του ειδικού φόρου στο κρασί, οι τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. αναφέρουν πως θα δεσμευθεί και για κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, το οποίο αποτελεί «παράσημο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πλήττει τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό.
Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο, όπως παραδέχονται με νόημα και συνεργάτες του, είναι να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα και ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν, ώστε να καταστεί σαφές ότι η εναλλακτική πρόταση της Ν.Δ. δεν αποτελεί μία απλή υποσχετική, αλλά είναι άμεσα εφαρμόσιμη και θα ανακουφίσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Η συνάντηση

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για το κίνδυνο να μείνουν άνεργοι περισσότερο από 2.000 δημοσιογράφοι και τεχνικοί, υπήρξε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της Ν.Δ. στο Μοσχάτο. Πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του “νόμου Παππά” και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4».
Όπως προσθέτουν, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».
Στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.
Για τον Γιούνκερ
«Εδώ και καιρό, ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ προετοίμαζε και είχε πάρει την απόφαση να προχωρήσει στην ανακοίνωση της σειράς των θετικών προτάσεων, που ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Καλωσορίζουμε την εξέλιξη αυτή ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει ανάγκη η ευρωπαϊκή οικονομία και οι ευρωπαϊκοί λαοί» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και τόνισε ότι: «Δεν κατανοούμε, όμως, τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι τώρα, λόγω ιδεοληψίας και ανικανότητας, έχει χάσει κάθε προσφερόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία. Το παρελθόν της αποτυχίας της είναι πρόκριμα για την αδυναμία της να αξιοποιήσει και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι είναι άλλο η προπαγάνδα και άλλο η άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα